Τα γονίδια και ο ρόλος τους είναι η επαναστατική στροφή για την πρόληψη και αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών παθήσεων στην Ιατρική Επιστήμη. Μεταλλάξεις συγκεκριμένων γονιδίων ευθύνονται πολλές φορές για την εμφάνιση θρομβώσεων, εμφράγματος του μυοκαρδίου και στεφανιαίας νόσου.

Ο ρόλος των γονιδίων θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνέντευξης τύπου με θέμα «Η καρδιά σε…κρίση» που θα δοθεί την Τρίτη 15 Νοεμβρίου ώρα 12μμ, στην αίθουσα συντακτών (ΕΣΗΕΜΘ, Στρατηγού Καλλάρη 5), με αφορμή των εκδηλώσεων «Ημέρες Καρδιάς» τις οποίες διοργανώνει το EY CLUB στη Θεσσαλονίκη από 14 έως και 21 Νοεμβρίου.
Θα μιλήσουν:
Ο Ομότιμος Καθηγητής Βιολογίας και Γενετικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεοχάρης Παταργιάς, για το ρόλο συγκεκριμένων γονιδίων στην εμφάνιση καρδιαγγειακών παθήσεων
Ο Θωρακοκαρδιοχειρουργός κ. Βασίλης Βύζας με θέμα «Η αντιμετώπιση της στεφανιαίας νόσου δεν είναι μόνο χειρουργική υπόθεση»
Ο Καρδιολόγος και μέλος της Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης Βόρειας Ελλάδας κ. Γιάννης Ευθυμιάδης με θέμα «Οι προληπτικές καρδιολογικές εξετάσεις πριν από την άσκηση, σώζουν»»
Ο εκπρόσωπος του EY CLUB κ. Άρης Τσαυλόπουλος με θέμα «Ημέρες καρδιάς και EY CLUB»
Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου θα παρουσιαστούν και οι σημαντικές δράσεις κοινωνικού περιεχομένου που διοργανώνει το EY CLUB στη Θεσσαλονίκη κι αφορούν:
-Στη δωρεάν μέτρηση σακχάρου σε πολίτες που θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης για καρδιολογικά θέματα στις 18 Νοεμβρίου στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης και
-Σε εκδήλωση αφιερωμένη στα παιδιά, στις 21 Νοεμβρίου στον Άγιο Στυλιανό, με ενημέρωση για την υγεία των παιδιών από παιδίατρους και ψυχολόγους, με δωρεάν πελματογράφηση στα παιδιά του παιδικού σταθμού ενώ παράλληλα θα προσφερθεί σε όλα τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Ίδρυμα η κάρτα του EY CLUB για δωρεάν παροχές ενός χρόνου. 
Όλες οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης Βόρειας Ελλάδας.