Παρθένα γη για τα ελληνικά προϊόντα αποτελεί η Κένυα, η οποία με τους 41 εκατ. κατοίκους της, είναι μία εν δυνάμει νέα αγορά για τις επιχειρήσεις της χώρας μας, που αναζητούν διεξόδους εν μέσω κρίσης. Αυτό επισήμανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επιμελητηρίων Κένυας Alexander Mwangeka, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη σημερινή ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ). >>>
Μάλιστα η έναρξη της συνεργασίας ΒΕΘ - Ομοσπονδίας Επιμελητηρίων Κένυας επισφραγίστηκε με την επιγραφή πρωτοκόλλου, το οποίο θα αποτελέσει και το έρεισμα για όσους βιοτέχνες θελήσουν να κάνουν άνοιγμα στην περιοχή. 
Για χώρα που μπορεί να απορροφήσει όλων των ειδών τα προϊόντα έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, αναφερόμενος στην Κένυα. «Είναι μία αναπτυσσόμενη, μεγάλη αγορά που τα ελληνικά προϊόντα μπορούν να βρουν πρόσφορο έδαφος. Επί του παρόντος κάνουμε διερευνητικές επαφές προκειμένου να βοηθήσουμε τα μέλη του ΒΕΘ που θέλουν να επιχειρήσουν σε νέες αγορές» ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος υπενθυμίζοντας την εκθεσιακή πολιτική που ακολουθεί το Επιμελητήριο προκειμένου να ενισχύσει την εξωστρέφεια των μελών του. 
Σύμφωνα με τον κ. Mwangeka μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τις ελληνικές επιχειρήσεις, που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην Κένυα παρουσιάζουν τα τρόφιμα και ποτά, τα δομικά υλικά, οι κατασκευές, τα ενδύματα, τα δέρματα, τα χημικά, ορυκτά, η ενέργεια κ.α. 
Ο κ. Mwangeka, που εμφανίστηκε λάτρης της ελληνικής ιστορίας, ήταν επικεφαλής εννεαμελούς αντιπροσωπείας επιχειρηματιών από την Κένυα. Από την πλευρά των ελληνικών επιχειρήσεων, στην εκδήλωση συμμετείχαν πλέον των 25, οι οποίες προέρχονταν από μία ευρεία γκάμα επαγγελματικών κλάδων. Οι έλληνες επιχειρηματίες έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για το ενδεχόμενο εξαγωγών αλλά και δραστηριοποίησης στην Κένυα, όπου όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επιμελητηρίων Κένυας, η σύσταση εταιρείας γίνεται σε μία εβδομάδα ενώ η άδεια λειτουργίας δίδεται σε δύο εβδομάδες.