Προσπάθειες, να ενταχθεί η κατασκευή των τεσσάρων στάσεων της θαλάσσιας συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης, στο ΕΣΠΑ, καταβάλει η αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, της ΠΚΜ. Αν γίνει κάτι τέτοιο, >>>

θα μειωθεί κατά περίπου 4 εκ. ευρώ το κόστος για τον ιδιώτη που θα αναλάβει το έργο.

Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να επικυρωθεί από τα δημοτικά συμβούλια των δήμων Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Δέλτα, Θερμαϊκού και Πυλαίας - Χορτιάτη, καθώς και από το συμβούλιο της Αντιπεριφέρειας το σύμφωνο συνεργασίας για την ολοκλήρωση των διαδικασιών υλοποίησης της Θαλάσσιας Αστικής Συγκοινωνίας.

Με βάση το σύμφωνο, οι δήμοι έχουν να καθορίσουν τη ζώνη λιμένος για να μπορούν να τοποθετηθούν οι στάσεις και το ιδιοκτησιακό καθεστώς των στάσεων.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Απ. Τζιτζικώστα, «μετά την διαδικασία επικύρωσης του συμφώνου συνεργασίας από τα δημοτικά συμβούλια, θα γίνει μια διαβαθμική συνεργασία - ο Φορέας Υλοποίησης του Έργου – της Αντιπεριφέρειας και των πέντε δήμων, για να προχωρήσουν οι διαδικασίες του διαγωνισμού. Αυτός ο φορέας θα κάνει τη διαδικασία πρόσκλησης ενδιαφέροντος για να δούμε αν και ποιοι είναι οι ιδιώτες που θα ενδιαφερθούν να επενδύσουν στο έργο» τόνισε.

Δείτε τις προκυμαίες–στάσεις της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας της Θεσσαλονίκης