Είναι δυνατόν δύο διαφορετικοί άνθρωποι να καλούν την Βικτόρια Χίσλοπ, συγγραφέα του βιβλίου “Το Νήμα” (αλλά και του βιβλίου “Το Νησί”, που οι περισσότεροι γνωρίσαμε από την τηλεοπτική του μεταφορά), στην Πυλαία; Όχι; Έτσι νομίζουμε κι εμείς. >>>

 

Αρχικά δεχτήκαμε ένα δελτίο τύπου από τη δημοτική παράταξη “Νέο Πρόσωπο για την Πυλαία” και τον επικεφαλής της, Νίκο Νυφούδη. Το δελτίο Τύπου μας πληροφορούσε ότι η παράταξη καλούσε την κ. Χίσλοπ στη Θεσσαλονίκη και, συγκεκριμένα, στην Πυλαία.

Η κ. Χίσλοπ ήρθε, η εκδήλωση έγινε και, την επομένη, δεχτήκαμε ένα άλλο Δελτίο Τύπου. Ήταν από το δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, για να μας ενημερώσει ότι η κ. Χίσλοπ ήρθε στην Πυλαία, καλεσμένη του δημάρχου, Ιγνάτιου Καϊτετζίδη!

Επειδή μπερδευτήκαμε λίγο, ζητήσαμε από τον πρώτο αποστολέα διευκρινίσεις. Εκείνος επέμενε πως ήταν ο άνθρωπος που κάλεσε την κ. Χίσλοπ. Καθώς μαντεύαμε ότι αν επικοινωνούσαμε με τον δήμαρχο θα παίρναμε μια άλλη εκδοχή της πραγματικότητας, αποφασίσαμε να πάμε στην πηγή: Στον εκδοτικό οίκο.

Από εκεί πληροφορηθήκαμε πως η κ. Χίσλοπ ήρθε καλεσμένη του κ. Νυφούδη. Ότι πράγματι πέρασε από το γραφείο του δημάρχου, μετά από πρόσκλησή του “για μια βόλτα”. Κι έτσι… λύθηκε το μυστήριο.

Τώρα, για το πώς έγινε το “λάθος” στο δελτίο Τύπου του δημάρχου, φαντάζομαι πως θα πάρουμε διευκρίνιση…