Ένα “ταξίδι” στο χρόνο μέσα από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του Μακεδονικού Αγώνα έχουν την ευκαιρία να κάνουν όσοι βρεθούν μέχρι και αύριο, Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011 στο >>>

Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης- Μέγαρο Μπίλλη στην πλατεία Ιπποδρομίου, αφού από την Παρασκευή εκτίθενται εκεί οι εφημερίδες από το προσωπικό αρχείο του βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Γκιουλέκα.

Σε εκδήλωση της Λέσχης Lions Θεσσαλονίκη “Metropolitan” ο Κ. Γκιουλέκας παρουσίασε το προσωπικό αρχείο του από εφημερίδες και κειμήλια του Μακεδονικού Αγώνα, αποτέλεσμα, πολυετούς αναζήτησης από τα χρόνια της δημοσιογραφίας και συνεχούς ενασχόλησης μέχρι σήμερα. Όπως ανέφερε κατά την εισήγησή του ο βουλευτής, ήδη ετοιμάζει το δεύτερο βιβλίο του, βασισμένο στον Μακεδονικό Αγώνα και τα ντοκουμέντα που έχει συγκεντρώσει, το οποίο θα προλογίσει η εγγονή του Μακεδονομάχου Παύλου Μελά, Ναταλία Μελά. Το πρώτο βιβλίο του Κ. Γκιουλέκα ήταν το δίτομο έργο «Έπος 1940-41. Ημέρα με την ημέρα ο πόλεμος από τις εφημερίδες της εποχής».