germany_bremen_occupied_20111015_01Θεσσαλονικιός χρόνια, ο Θωμάς Τ., γνωστός στα Social Media και ως Argos, έγινε σύγχρονος γκασταρμπάιτερ, τα μάζεψε, βρέθηκε στο “σταθμό του Μονάχου” με ένα διαβατήριο που ΄ναι “πικρό σα δηλητήριο” και, με την παρακαταθήκη του Καζαντζίδη υπό μάλης, εργάζεται, πλέον, στη Γερμανική Βρέμη. Εκεί βρέθηκε και στην πρώτη πορεία αγανακτισμένων!

Τι είδε, αλήθεια, ο Θεσσαλονικιός στη Βρέμη;

“Μου θύμισε η όλη κατάσταση την 15η Μαΐου στην Θεσσαλονίκη, τηρουμένων των αναλογιών. Ένα βασικό είναι η διαφορά νοοτροπίας. Πήγα σε συγκέντρωση που δεν ήξερα κανέναν, κανένας δεν με αντιμετώπισε σαν ασφαλίτη και κανένας δεν είχε πρόβλημα με τις φωτογραφίες.

Δεν ξέρω που μπορεί να οδηγήσει το συγκεκριμένο κίνημα, ειδικά εδώ. Οι συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις της Γερμανίας αλλά και τα γεγονότα στο Βερολίνο δεν νομίζω ότι αποτελούν την εικόνα όλης της Γερμανίας.  H Βρέμη με μισό εκατομμύριο πληθυσμό, μάζεψε 300 άτομα και ο ένας είχε έρθει από 100χλμ μακριά”, γράφει στο Blog του http://argos.wordpress.com.

Τι του έκανε εντύπωση; Το μικρό πλήθος, η… πολυχρωμία, η ανορθογραφία στο κεντρικό πανό που είχε την ελληνική λέξη “αλληλεγγύη” με… “ς” στο τέλος, οι συνεννοήσεις με την αστυνομία και διάφορα άλλα, που μπορείς να διαβάσεις με κλικ εδώ, αφού δεις το βίντεο με την έναρξη της πορείας: