ilektroniko_egklima_01Σμηνίτης της Πολεμικής Αεροπορίας συνελήφθη χθες, από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, επειδή διέθετε, μέσω Ίντερνετ, σε όποιον ενδιαφέρονταν, υπότιτλους κινηματογραφικών ταινιών.

Ο δράστης είναι 28 ετών κι εναντίον του σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για παραβίαση της νομοθεσίας περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

Την εις βάρος του καταγγελία έκανε η μη κερδοσκοπική αστική εταιρεία για τα πνευματικά δικαιώματα. Τη μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε στο Τμήμα Προστασίας Λογισμικού και Πνευματικών Δικαιωμάτων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, δίνοντας και την ηλεκτρονική διεύθυνση της ιστοσελίδας, από όπου ο καθένας μπορούσε να κατεβάσει υπότιτλους ταινιών και σειρών.

Η αστυνομία έφθασε εύκολα στα ηλεκτρονικά ίχνη του 28χρονου και, μετά από έφοδο στο σπίτι του, βρήκε ότι ο νεαρός σμηνίτης έχει τα δικαιώματα διαχείρισης στην ιστοσελίδα. Βρέθηκαν, επίσης, τρεις εξωτερικοί σκληροί δίσκοι που στάλθηκαν για εργαστηριακή εξέταση.

Σύμφωνα με τη μη κερδοσκοπική αστική εταιρεία, η οικονομική ζημία των δικαιούχων εταιρειών από την παράνομη δραστηριότητα του 28χρονου εκτιμάται στα 500.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στο Στρατιωτικό Εισαγγελέα Αθηνών, ενώ η ψηφιακή έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και άλλων εμπλεκομένων ατόμων.