chatziioannidis_01_thumb[1]Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΙΔΗ

Οι εποχές είναι δύσκολες και ο αθλητισμός όπως όλες οι άλλες μορφές της κοινωνίας μας επηρεάζεται από τον οικονομικό στεναγμό της χώρας. Στο χωριό μου λένε πώς άμα δεν ακουμπήσεις στο σημάδι από τα καρφιά δεν μαθαίνεις. Έχω την εντύπωση πώς στην μεταφορά της φράσης ο Θόδωρος Ζαγορακης θα είναι από τους πρώτους που το ασπάστηκε.

Από την εποχή ακόμη που κλήθηκε να βγάλει τον ΠΑΟΚ από την ομίχλη στην οποία είχε περιέλθει, έως και τώρα βαδίζει πάνω σε έναν δρόμο στρωμένο με σύνεση και λογική. Μακριά από μεταγραφές εντυπωσιασμού και κυρίως μακριά από τα μεγάλα λόγια. Στην ζωή όσο λιγότερο μιλάς, τόσο μικρότερος είναι ο κίνδυνος να εκτεθείς. Αυτή την ώρα ο ΠΑΟΚ, ένα από τα πλέον μεγάλα και γνωστά κλαμπ της γηραιάς ηπείρου βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι, που μπορεί να καθορίσει ακόμη και το κοντινό μέλλον.
Το βράδυ της Κυριακής ο ΠΑΟΚ δίνει το πρώτο του κράς -τέστ, κόντρα στον Ολυμπιακό. Το ζητούμενο στο μάτς ειναι πολύ απλό, Απο την μία αν ο ΠΑΟΚ περάσει απο το ΄Καραισκάκης" θα στείλει μήνυμα σε ολους- και κυρίως στον Ολυμπιακό- πώς ειναι ο μόνος που μπορεί να τον αμφισβητήσει. Αν χάσει, θα μείνει και πάλι απλά στο ονειρο, οσο και αν είναι νωρίς ακόμη. Για τον ΠΑΟΚ παίζονται πολλά, και κυρίως στον ψυχολογικό τομέα. Ο Μπόλονι, παλιά αλεπού στο παζάρι, ξέρει πώς μόνο αν χτυπήσει τους 'κόκκινους" στην κόντρα θα μπορέσει να φύγει νικητής. Το έδειξε με την Τότεναμ το έδειξε με την Ρούμπιν. Δεν κλείστηκε και δικαιώθηκε. Πολύ δε περισσότερο που οι παίκτες του ξέρουν καλά τι σημαίνει για τους οπαδούς τους να κερδίσουν τον Ολυμπιακό μέσα στο σπίτι τους. Αυτη η νίκη σημαινει πολλά περισσότερα απο τους τρεις βαθμούς. Δεν ειναι τυχαίο πως ολη η ποδοσφαιρική Ελλάδα περιμένει αυτό το μάτς. Αυτά άλλωστε τα παιχνίδια κάνουν ξεχωρίζουν τους άνδρες απο τα παιδιά, και κάνουν τις ομάδες ακόμη  μεγαλύτερες. Έχω την εντύπωση πώς ο ΠΑΟΚ δεν θα αφησει την ευακιρεια να πάει χαμένη. Τα μάτια της ποδοσφαιρικής Ελλάδας θα είναι στραμμένα πάνω του. Πρέπει να το εκμεταλλευτεί. Ειναι έτοιμος να αμφισβητήσει την κυριαρχία του Ολυμπιακού; Πρέπει να το δειξει σε ολους. Και μπορεί να το δείξει. Αυτή ειναι η ώρα του. Η ώρα που το τσαγανό και ο εγωισμός θα καθορίσουν ενα αποτέλεσμα. 
Ο ΠΑΟΚ της νέας σύγχρονης εποχής δεν είναι του εντυπωσιασμού. Άρα θα πρέπει να περιμένουμε χωρίς αγωνία και αμφιβολία. Η λογική και ο σεβασμός προς τον κόσμο της ομάδας είναι πάνω από τους εντυπωσιασμούς και τις μεγαλοστομίες. Η συνταγή των τελευταίων ετών δούλεψε καλά, ο ΠΑΟΚ έγινε η πιο σταθερή ομάδα του πρωταθλήματος αλλά η υπέρβαση θέλει χρήματα. Το καλό σκάουτινγκ βοηθά στην δημιουργία της ομάδας, αλλά οι εποχές απαιτούν υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Και ο νυν πρόεδρος της ΠΑΕ διαθέτει και τα δυο.