Απάντηση στη Βουλή πήρε ο βουλευτής Β Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Σάββας Αναστασιάδης, για την ενοικίαση καταστήματος που ανήκει σε συγγενικό πρόσωπο του πρωθυπουργού, ώστε να στεγαστεί… ήδη στεγασμένο υποκατάστημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Αναστασιάδης, που κάνει λόγο για “ποινικό αδίκημα”, υποστηρίζει ότι, στην απάντησή του ο υφυπουργός Οικονομικών, Φ. Σαχινίδης, “δεν έδωσε καμία ουσιαστική απάντηση στα όσα κατήγγειλε ο κ. Αναστασιάδης. Αρκέστηκε σε θεωρίες, παρελθοντολογίες και αστείες δικαιολογίες χωρίς να απαντά στα προφανή: στο ποια δηλαδή ζημιά υπέστη το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, μέσα σε καιρό κρίσης, όταν για να εξυπηρετήσει την πεθερά του Αντρίκου Παπανδρέου νοίκιασε ακίνητό της”(σ.σ. κάνει λόγο για κατάστημα στην οδό Β. Όλγας).

Στη Βουλή, ο κ. Σαχινίδης, είπε πως αρμόδια για να διερευνήσει τις τυχόν ευθύνες της διοίκησης του ΤΤ δεν είναι η κυβέρνηση αλλά η Γενική Συνέλευση των μετόχων. “Ξέχασε ότι βασικός μέτοχος του ΤΤ είναι το ελληνικό Δημόσιο”, υπογραμμίζει ο βουλευτής της Ν.Δ.!

Ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης και αναπληρωτής του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Νέας Δημοκρατίας κάνει λόγο για “μεροληπτική ακριβότερη μίσθωση νέου υποκαταστήματος στην  οδό Β. Όλγας, στην περιοχή της Ανάληψης, σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από το προηγούμενο  υποκατάστημα” κι επισημαίνει ότι το Ταμιευτήριο είχε,  στο πρώτο εξάμηνο του 2011 “ζημίες 500 εκατομμύρια ευρώ, αν και η  συγκεκριμένη Διοίκηση ανέλαβε την Τράπεζα  το 2009 με κέρδη 160 εκ. ευρώ”.

Στην δευτερολογία του, ο βουλευτής της Β΄ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, ζήτησε την παύση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας και ιδιαίτερα του Προέδρου, τονίζοντας ότι εκτός των άλλων “υπάρχει και ποινικό αδίκημα καθώς ο Πρόεδρος  με τις ενέργειές του υπέπεσε στο παράπτωμα της απιστίας παρά τη υπηρεσία, δηλαδή της σπατάλης του δημοσίου χρήματος”.