Έληξε, γύρω στις 10 το βράδυ, η απεργία της ΠΟΕ ΟΤΑ και αρχίζει η αποκομιδή των σκουπιδιών, σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και τα άλλα αστικά κέντρα, οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια των οποίων είχαν μετατραπεί σε μικρές χωματερές!

 

Μόνον στη Θεσσαλονίκη, ο όγκος των σκουπιδιών υπολογιζόταν στους 5.000 τόνους, ενώ στην Αθήνα ήταν σαφώς πολλαπλάσιοι.

Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ ΟΤΑ είχαν συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη και συναρμόδιους φορείς. Αμέσως μετά, ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος, ανακοίνωσε την αναστολή της απεργίας και κάλεσε τους εργαζόμενους “με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δημότες να δείξουν ευαισθησία και να ξεκινήσουν άμεσα την αποκομιδή των σκουπιδιών”.

Η συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Χ. Καστανίδη πραγματοποιήθηκε μετά τις 8 το βράδυ. Λίγο νωρίτερα, σε συνεδρίασή της, η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αποφάσισε κατά πλειοψηφία να κάνει δεκτή την πρόταση της ΑΔΕΔΥ να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους και να αρχίσουν την αποκομιδή των σκουπιδιών, υπό τον όρο να αρθεί η πολιτική επίταξη.

Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα εισηγηθεί την άρση της επιστράτευσης τη Δευτέρα, αμέσως μόλις επιστρέψει ο Πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες.