Το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους δεν θα επηρεάσει ρευστότητα, συντάξεις αλλά και την εθνική κυριαρχία. Αυτό υποστήριξε, πριν λίγο, στο διάγγελμά του, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου.

«Η χθεσινή απόφαση μας δίνει την ευκαιρία να χαράξουμε και να αποφασίσουμε το δικό μας δρόμο. Αυτή η απόφαση δεν δημιουργεί πρόβλημα για το τραπεζικό σύστημα και τις συντάξεις. Μας δίνει το κουράγιο να προχωρήσουμε μπροστά με καλύτερες προϋποθέσεις» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
«Θα χρειαστεί να δουλέψουμε όλοι μαζί. Να μην περιμένουμε μάγους να έρθουν να κάνουν τη δική μας δουλειά. Στα δικά μας χέρια είναι το μέλλον μας εμείς καθορίζουμε το δρόμο που θα ακολουθήσουμε. Για όσους ανησυχούν το να έχουμε συμβουλές στήριξης ειδικών στη χώρα μας μόνο καλό μπορεί να μας προσφέρει» σημείωσε ο Γιώργος Παπανδρέου.
Σε ένα δείγμα αυτοκριτικής, μίλησε για κράτος αδιαφάνειας και πελατειακών σχέσεων τις οποίες δημιούργησε το πολιτικό σύστημα της χώρας. «Από εμάς την εκάστοτε εξουσία ξεκίνησε το πρόβλημα. Θα χρειαστεί η συμμετοχή όλων. Ο καθένας να κάνει τη δική του επανάσταση για μία διαφορετική και πιο δίκαιη Ελλάδα» ανέφερε ο πρωθυπουργός.
Απηύθυνε πρόσκληση προς κάθε κατεύθυνση τονίζοντας πως είναι «ώρα για δουλειά και δημιουργία» προκειμένου να εφαρμοστούν οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής. «Τώρα έχουμε δουλειά και ευθύνη για να κάνουμε πράξη τις χθεσινές αποφάσεις. Τώρα έχουμε δουλειά και ευθύνη για να στραφούμε κυρίως στη δημιουργική Ελλάδα».