Αντεγκλήσεις, μεταξύ συνδικαλιστών και διαδηλωτών, από τη μία μεριά και αντιεξουσιαστών, από την άλλη, σημειώθηκαν και στην οδό Ίωνος Δραγούμη. Οι περίπου 60 αντιεξουσιαστές ακολουθούσαν την πορεία του ΕΚΘ και της ΑΔΕΔΥ, σπάζοντας βιτρίνες στο διάβα τους.

 

Στην Ίωνος Δραγούμη οι αντιεξουσιαστές πέταξαν πέτρες κι έσπασαν κι άλλες βιτρίνες καταστημάτων, με αποτέλεσμα να τους γιουχάρουν διαδηλωτές (η κορυφή της πορείας βρίσκονταν στην Αντιγονιδών κι η κατάληξή της ήταν στην Εγνατίας).

Λίγο αργότερα, οι αντιεξουσιαστές, που είχαν απωθηθεί από τους διαδηλωτές, εντόπισαν μία διμοιρία ΜΑΤ έξω από το γραφείο του Χ. Καστανίδη, στην οδό Ερμού. Αρχικά πέταξαν πέτρες, για να απωθηθούν, με χρήση χημικών, από τους αστυνομικούς. Στη συνέχεια, όμως, επανήλθαν με βόμβες μολότοφ, με αποτέλεσμα να συμπτυχθούν οι αστυνομικοί, να ενισχυθούν από άλλες δυνάμεις των ΜΑΤ και να επικρατήσει ιδιαίτερη ένταση.

Εκείνη την ώρα, ο κύριος όγκος της πορείας του ΕΚΘ και της ΑΔΕΔΥ βρισκόταν στη γενική γραμματεία Μακεδονίας – Θράκης, από όπου, νωρίτερα, είχαν αποχωρήσει τα μέλη του ΠΑΜΕ.