Perifereiaki Thessaloniki komvos Triandrias ToumpasΈργα αναβάθμισης της βορειοανατολικής εισόδου της πόλης, με νέες δενδροστοιχίες, πεζοδρομήσεις, και κρασπεδώσεις, δημιουργώντας μια νέα αισθητική γύρω από το Θέατρο Γης και τον οδικό άξονα προς την περιφερειακή οδό ετοιμάζει ο δήμος Θεσσαλονίκης.

 

Την αναμόρφωση ανέλαβε η αντιδημαρχία Περιβάλλοντος Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων του δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο σχετικής χορηγίας.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν τη φύτευση δένδρων και θάμνων στην νησίδα και στο πεζοδρόμιο, την ανακατασκευή πλακόστρωσης της νησίδας, καθώς και την κατασκευή πεζοδρομίου με πλακόστρωση κατά μήκος της περίφραξης του Θεάτρου Γης και αντικατάσταση των κατεστραμμένων κιγκλιδωμάτων.

Συνολικά, θα φυτευτούν περίπου 400 πικροδάφνες και φυτά εδαφοκάλυψης, 100 περίπου δένδρα (κυπαρίσσια κ.ά) και θα εγκατασταθεί αρδευτικό σύστημα.

«Οι εργασίες θα αναβαθμίσουν την αισθητική της περιοχής, θα αναμορφώσουν μία από τις κυρίες εισόδους της πόλης και θα διευκολύνουν την πρόσβαση των θεατών στο Θέατρο Γης, από την είσοδο της οδού Κατσιμίδη», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του δήμου Θεσσαλονίκης.

Τροχαία και δήμος κάνουν έκκληση στους οδηγούς να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στο σημείο εκείνο.