Εξαρθρώθηκε νέο κύκλωμα διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας

paidiki_pornografia-thumb-largeΤέσσερις μήνες έψαχνε η αστυνομία για να εντοπίσει τα μέλη κυκλώματος διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας. Και, τελικά, έβγαλε… λαγούς: Συνέλαβε έντεκα άτομα και σχημάτισε δικογραφία για άλλα τέσσερα.

 

Η επιχείρηση είχε την κωδική ονομασία «Butterfly»(“Πεταλούδα”). Έρευνες διενεργήθηκαν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κι οι δράστες εντοπίστηκαν σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Βόλο, Άγιο Νικόλαο, Ιεράπετρα, Ηράκλειο και Μάλια Κρήτης.

Οι έντεκα συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας για «πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου κατά συρροή και κατά συνήθεια». Για τους τέσσερις που εντοπίστηκαν μετά τη λήξη του αυτοφώρου, σχηματίσθηκε δικογραφία με την ίδια κατηγορία. Από τους κατηγορουμένους ο ένας είναι αλλοδαπός.

Ύστερα από την αστυνομική διαδικτυακή ψηφιακή έρευνα στο παγκόσμιο ιστό, εξειδικευμένων αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντοπίστηκαν μέσω λογισμικών προγραμμάτων σάρωσης ηλεκτρονικών ιχνών διακίνησης πορνογραφικού υλικού, 198 ηλεκτρονικά ίχνη Ελλήνων χρηστών του διαδικτύου, που διακινούσαν μεταξύ τους αλλά και διέθεταν ελεύθερα σε κάθε χρήστη σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας. Τελικά ταυτοποιήθηκαν οι 15 δράστες. 

Ακολούθησαν έρευνες, παρουσία Εισαγγελικών Λειτουργών, που διενήργησαν κλιμάκια αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, από τις αρχές του τρίτου δεκαημέρου του Αυγούστου του 2011 έως και τα τέλη του δευτέρου δεκαημέρου του Σεπτεμβρίου του 2011, στους χώρους που εμφανίζονταν τα ηλεκτρονικά ίχνη, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 57 σκληροί δίσκοι Η/Υ

  • Πέντε φορητοί Η/Υ

  • Πλήθος ψηφιακών δίσκων CDs - DVDs με δεκάδες χιλιάδες ψηφιακά αρχεία βίντεο και εικόνας, παιδικής πορνογραφίας, συνολικής χωρητικότητας 40.000 GB

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι τα μέλη του κυκλώματος αντάλλασαν τα βίντεο μέσω προγραμμάτων torrent, με παιδόφιλους, σε διάφορα μέρη του πλανήτη.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπους Εισαγγελικές Αρχές. Για όσους δεν συνελήφθησαν ελλείψει των όρων του αυτοφώρου, οι δικογραφίες που σχηματισθήκαν σε βάρος τους υποβλήθηκαν στις κατά τόπους Εισαγγελικές Αρχές

Σχόλια