Πρωτοφανείς εικόνες με τους πολίτες να πετούν αυγά στις εξέδρες των επισήμων, να διώχνουν και να χτυπούν τους πολιτικούς και να φωνάζουν συνθήματα κατά του πολιτικού συστήματος σημειώθηκαν σε πολλές πόλης της χώρας. Πολιτικοί αποχώρησαν πριν καν αρχίσουν οι παρελάσεις ενώ πολλές από αυτές δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ.

Έπεσε ξύλο στα Τρίκαλα . Νεαρός επιτέθηκε στον Χρήστο Μαγκούφη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ χτυπώντας τον με γροθιά στο πίσω μέρος του κεφαλιού κατά τη διάρκεια της παρέλασης. Ο νεαρός συνελήφθη και οδηγήθηκε στη κλούβα των ΜΑΤ που ήταν σταθμευμένη δίπλα από τη κεντρική πλατεία. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε φωνάζοντας υπέρ της απελευθέρωσης του δράστη πετώντας αυγά και λεμόνια. Με την κατάσταση να μυρίζει μπαρούτι και μπροστά στις αντιδράσεις των πολιτών η αστυνομία αναγκάστηκε να προβεί στην απελευθέρωση του. Εκτός από την έντονες αποδοκιμασίες ακούστηκαν και συνθήματα κατά των παρισταμένων πολιτικών με τα κλέφτες αλήτες και προδότες.

Στο Σύνταγμα, πριν καλά καλά ξεκινήσει, τελείωσε η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα. Πολλοί μαθητές έστρεψαν αλλού το βλέμμα τους όταν πέρασαν μπροστά από τους επισήμους. Άλλοι φορούσαν μαύρα περιβραχιόνια και όταν πέρασαν μπροστά από την εξέδρα τα σήκωσαν ψηλά. Με το τέλος της παρέλασης αποχώρησαν άμεσα από το χώρο του Συντάγματος όλοι οι επίσημοι.

Στο Βόλο η παρέλαση τελικά δεν πραγματοποιήθηκε. Ομάδα 300 και πλέον ατόμων, απλοί πολίτες αλλά και οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου, με το που τελείωσε η δοξολογία, άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα.

Στο Ηράκλειο, μόλις έφτασε η παρέλαση στην εξέδρα, τα τύμπανα "σίγησαν" επιδεικτικά ενώ ακολούθως, οι μαθητές γύρισαν την πλάτη στους βουλευτές κκ Μ. Στρατάκη και Μ. Κεφαλογιάννη και οι παραστάτες δεν χαιρέτισαν!
Ακολούθησε αμηχανία ενώ δύο πολίτες προσπάθησαν να προσεγγίσουν τους βουλευτές αλλά χωρίς αυτό να καταστεί εφικτό!
Μετά το τέλος της παρέλασης, πολίτες άρχισαν να πετούν αυγά προς την εξέδρα των επισήμων.

Στον Πειραιά, ο κόσμος φώναζε "Ψωμί Παιδεία Ελευθερία" και "Κάτω οι τροϊκανοί" και μια ομάδα φοιτητών είχε απλώσει πανό απέναντι από την εξέδρα των επισήμων. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί και διαμαρτυρόταν δεν ανήκε σε κάποιον φορέα. Ανάμεσά τους ήταν μητέρες με τα παιδιά τους και ηλικιωμένοι. Ο κόσμος καλούσε τους μαθητές να στρέψουν αλλού το βλέμμα. Στο τέλος της παρέλασης, και την ώρα που αποχωρούσαν οι πολιτικοί, κάποιοι κινήθηκαν απειλητικά εναντίον τους και προκλήθηκε ένταση που γρήγορα όμως εκτονώθηκε.

Τα ίδια και στην Καλαμάτα. Η παρέλαση ξεκίνησε αλλά κάποια στιγμή, περίπου 200 συγκεντρωμένοι πήγαν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων και άρχισαν να πετούν αυγά και ντομάτες,

Επεισόδια σημειώθηκαν στην παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Ρόδου.

Κλίμα έντασης επικρατησε και στην Πάτρα όπου στόχος έντονων αποδοκιμασιών έγινε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Σπηλιόπουλος. Ο κ. Σπηλιόπουλος αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την εξέδρα των επισήμων πριν ξεκινήσει η παρέλαση, διότι οι πολίτες είχαν καταλάβει το οδόστρωμα ενώ προηγουμένως τον είχαν αποδοκιμάσει κατά την προσέλευσή του στον Μητροπολιτικό Ναό και κατά τη διάρκεια κατάθεσης στεφάνων στο μνημείο πεσόντων.