triandria_ekrixi_01Προκήρυξη για την έκρηξη στην Τριανδρία, την οποία υπογράφει η τουρκική οργάνωση Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο (DHKP-C) και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Αγών”, έχει στα χέρια της η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

 

Όπως αναφέρεται στην προκήρυξη, ο 32χρονος Κούρδος που σκοτώθηκε στην έκρηξη της οδού Υψηλάντου ήταν “μαχητής της επαναστατικής οργάνωσης”. Αναφέρεται, μάλιστα, ότι όλα έγιναν από “ατύχημα από έκρηξη εκρηκτικού” και όχι χειροβομβίδας.

Κι ενώ η αστυνομία δεν αμφισβητεί τη γνησιότητά της, η οργάνωση δεν έχει δημοσιεύσει την προκήρυξη στην ιστοσελίδα της.

Η οργάνωση ζητά συγνώμη κι εκφράζει την άποψη ότι “η μοναδική παρηγοριά είναι ότι από το ατύχημα δεν συνέβη κάτι κακό στον ελληνικό λαό”. Για τον νεκρό Κούρδο αναφέρεται πως λέγεται Μεχμέτ Μπασμπάγ, είναι 32 ετών κι έφυγε από την Τουρκία το 2009, όταν άρχισε να τον καταδιώκει η τουρκική αστυνομία, για να γίνει μέλος της “επιτροπής περιοχής Μαύρης Θάλασσας”.

Επίσης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Μακεδονία”, οι ελληνικές διωκτικές αρχές έχουν αποσυνδέσει τη σχέση της 42χρονης Τουρκάλας, η οποία συνελήφθη το καλοκαίρι με ένταλμα των γερμανικών αρχών στη Θεσσαλονίκη, με τον 32χρονο νεκρό Κούρδο. Παράλληλα, συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό του Κούρδου που νοίκιασε το υπόγειο διαμέρισμα στο οποίο σημειώθηκε η έκρηξη.