Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι τέσσερις οπαδοί που συνελήφθησαν πριν και μετά τη λήξη του αγώνα Άρη – ΠΑΟΚ. Οι τρεις, ηλικίας 19, 23 και 36 ετών, συνελήφθησαν ο ένας επειδή είχε μαζί του δύο φωτοβολίδες και οι άλλοι δύο γιατί μετείχαν σε επεισόδια που έγιναν έξω από το γήπεδο.

Συγκεκριμένα, μισή ώρα πριν την προγραμματισμένη έναρξη του αγώνα, στο πλαίσιο προληπτικών αστυνομικών ελέγχων, εντοπίστηκε σε θύρα του γηπέδου και συνελήφθη, ο 19χρονος, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πυρσοί.

Νωρίτερα και ενώ είχαν φθάσει χωρίς προβλήματα οι αποστολές των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, εξωτερικά του γηπέδου, πολυπληθής ομάδα οπαδών πραγματοποίησε σφοδρή επίθεση κατά των αστυνομικών δυνάμεων, εκτοξεύοντας εναντίον τους βόμβες μολότοφ, μπουκάλια, πέτρες, φωτοβολίδες, αναμμένους πυρσούς και άλλα αντικείμενα. Πραγματοποιήθηκε άμεσα αστυνομική επέμβαση, με αποτέλεσμα η ένταση γρήγορα να αποκλιμακωθεί.
Μετά τη λήξη του αγώνα, οπαδωνί των γηπεδούχων, ρίχνοντας παιδικά αθύρματα-φωτοβολίδες, κινήθηκαν προς την αίθουσα όπου βρίσκονταν μέλη διοίκησης της φιλοξενούμενης ομάδας, αποχώρησαν ωστόσο με την εμφάνιση των αστυνομικών δυνάμεων.
Λίγο αργότερα, στην οδό Καρολίδου, σημειώθηκαν επεισόδια μικρής έκτασης μεταξύ οπαδών των δύο ομάδων, τα οποία έληξαν με αστυνομική καταδίωξη των εμπλεκομένων.
Στην ευρύτερη περιοχή του επεισοδίου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δύο άτομα, εκ των οποίων στην κατοχή του μεν 23χρονου βρέθηκε εκτοξευτήρας φωτοβολίδων, ενώ από την κατοχή του 36χρονου κατασχέθηκαν 2 αμπούλες πεπιεσμένου αέρα και 36 μεταλλικά σφαιριδία αεροβόλου όπλου.
Στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης προσήχθησαν συνολικά 12 άτομα, εκ των οποίων συνελήφθη ένας 30χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις.
Από τις ρίψεις των αντικειμένων τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατά περίσταση κατηγορίες της παράβασης των Νόμων για «Αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις», του Νόμου «περί Όπλων» και του Νόμου «περί Φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων».