Σύμφωνα με έρευνα πολύ συχνά ζευγάρια αναβάλλουν τη χρήση του χαπιού αντισύλληψης για άνδρες…


Διότι πολλές γυναίκες αισθάνονται ότι οι σύντροφοί τους θα ξεχάσουν να το πάρουν, και ορισμένοι άνδρες αισθάνονται ότι θα προκαλέσει προβλήματα στον ανδρισμό τους.Η Δρ. Susan Walker είπε στο….
ετήσιο συνέδριο της Βρετανικής Κοινωνιολογικής Ένωσης στο Λονδίνο σήμερα ότι μόνο το 50% από τις 134 γυναίκες και 54 άνδρες που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι θα χρησιμοποιούσαν την μέθοδο αντισύλληψης από την στιγμή που θα εμφανιστεί στην αγορά, 19% είπαν ότι σίγουρα δεν θα χρησιμοποιούσαν ένα αρσενικό χάπι αντισύλληψης, ενώ το 31 % δεν ήταν σίγουροι.
Η Δρ Walker, Λέκτορας στη Σεξουαλική Υγεία στο Πανεπιστήμιο Anglia Ruskin, διαπίστωσε ότι το 52 % των ερωτηθέντων γυναικών ανησυχούσαν ότι οι σύντροφοί τους θα ξεχάσουν να το πάρουν και ότι μόνο το 17 % των ανδρών που ερωτήθηκαν, πιστεύουν ότι οι άνδρες θα ξεχνάνε να πάρουν το χάπι καθημερινά, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι άνδρες είχαν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη από τις συντρόφους τους στην ικανότητά τους να θυμούνται.
Επίσης διαπιστώθηκε ότι περίπου ένας στους έξι από τους ερωτηθέντες άνδρες ένιωσαν ότι η λήψη ενός αντισυλληπτικού χαπιού είναι μια δραστηριότητα που πολιτισμικά συνδέεται με τις γυναίκες και η οποία ως εκ τούτου θα μπορούσε να τους κάνει να αισθάνονται λιγότερο αρρενωποί.
Η Walker, δήλωσε: «Το περίμενα να προβληματιστούν οι άντρες με τις βιολογικές επιπτώσεις ενός χαπιού αντισύλληψης όμως, αυτό που διαπίστωσα ήταν ότι η πολιτισμική σύνδεση ανάμεσα στη λήψη του χαπιού και της θηλυκότητας ήταν επίσης ένα θέμα. Το χάπι δεν θεωρήθηκε ως κάτι που θα προωθούσε μια ανδροπρεπή εικόνα».Ωστόσο, πολλοί εκ των ερωτηθέντων πίστευαν επίσης ότι το χάπι θα ήταν ένας πιο ώριμος και υπεύθυνος τρόπος άσκησης της αρρενωπότητας και τάχθηκαν υπέρ της χρήσης του.
Το αντισυλληπτικό χάπι για τους άνδρες δεν είναι επί του παρόντος στην αγορά – είναι σε δοκιμαστικά στάδια, και έχει χρησιμοποιηθεί επιτυχώς με ανθρώπους εθελοντές. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει δηλώσει την υποστήριξή του για την ανάπτυξή του.