Η δικαστική περιπέτεια του Δημήτρη Σαραμάντου, μετά από αναβολές, απεργίες και μεταθέσεις, έληξε το απόγευμα της περασμένης Τρίτης με την αθώωσή του από το πενταμελές εφετείο Θεσσαλονίκης, όταν και εκδικάστηκε η υπόθεσή της πρωτόδικης καταδίκης του. Ο πρώην δήμαρχος Καλλιθέας είχε καταδικαστεί πρωτόδικα για 12 μήνες φυλάκιση για την εμπλοκή του σε υπόθεση παράνομης λήψης και δωρεάν χορήγησης αδρανών υλικών από το λατομείο του Μεσαίου σε ιδιώτη. Μαζί του ήταν κατηγορούμενος και ο πρώην αντιδήμαρχος Καλλιθέας, Γ. Λαζαρίδης αλλά και δύο ιδιώτες.
Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου άκουσε με ανακούφιση την απόφαση του πενταμελούς εφετείου Θεσσαλονίκης, το οποίο έκανε δεκτή την προσφυγή ακύρωσης της καταδικαστικής απόφασης του τριμελούς εφετείου, με ψήφους 3 υπέρ και 2 κατά.
«Η δικαιοσύνη μίλησε. Και μας δικαίωσε. Τώρα, όλοι οφείλουν να κάνουν την αυτοκριτική τους. Η διοίκησή μας αφήνει πλέον πίσω αυτή την ιστορία και συνεχίζει, όπως έπραττε μέχρι σήμερα, να αγωνίζεται καθημερινά για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας σε όλους τους τομείς, πάντα με πνεύμα συστράτευσης όλων των δυνάμεων του τόπου μας», υπογραμμίζει σε σχετική ανακοίνωση ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου.