Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης και η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία σας προσκαλούν στη μεγαλύτερη εκδήλωση παρατήρησης πουλιών της Ευρώπης!
Όσοι και όσες θέλουν να γνωρίσουν από κοντά το μαγικό κόσμο των άγριων πουλιών έχουν την ευκαιρία να γιορτάσουν την «Πανευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών 2011» την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στην πλατεία Φάρου της Αλεξανδρούπολης, από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 2:00 το μεσημέρι.

Παρουσιάσεις, περιβαλλοντικά παιχνίδια, κατασκευές και άλλες δραστηριότητες θα προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους την ευκαιρία να περάσουν μια ξεχωριστή ημέρα και να γνωρίσουν τα πουλιά του τόπου μας...»
«Σώστε τα μεταναστευτικά πουλιά!» είναι το θέμα της φετινής διοργάνωσης και στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τα μεταναστευτικά πουλιά.
Η Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών είναι ετήσιο γεγονός που λαμβάνει χώρα το ίδιο Σαββατοκύριακο, σε περισσότερες από 30 χώρες και συντονίζεται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία BirdLife International.
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.