Πλαφόν επέβαλε από σήμερα το υπουργείο Ανάπτυξης στις τιμές των καυσίμων σε όλη τη χώρα. Δείτε πως διαμορφώνονται οι τιμές στη Θεσσαλονίκη…
Συγκεκριμένα, όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη το πλαφόν της τιμής στην αμόλυβδη 95 οκτανίων ορίζεται στα 1,627 ευρώ, στην αμόλυβδη 97 οκτανίων η τιμή είναι 1,717 ευρώ. Η αμόλυβδη 100 οκτανίων θα πωλείται προς 1,806 ευρώ, το πετρέλαιο κίνησης προς 1,444 ευρώ και τέλος, η σούπερ θα πωλείται προς  1,727 ευρώ.
Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Σωκράτης Ξυνίδης, τόνισε πως σε ορισμένα πρατήρια διαπιστώθηκαν αδικαιολόγητες ανατιμήσεις και η απόφαση της κυβέρνησης έχει στόχο να αποτρέψει την επέκταση τέτοιων φαινομένων εξαιτίας της απεργίας στα τελωνεία της χώρας, που τελικά κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική από το αρμόδιο δικαστήριο, όπου κατέφυγε η κυβέρνηση.
Οι καταναλωτές στην περίπτωση που διαπιστώσουν υψηλότερες τιμές από αυτές που ορίζεται με το πλαφόν, μπορούν να το καταγγέλλουν στη γραμμή καταναλωτή, καλώντας το τετραψήφιο τηλέφωνο 1520.