Μπαίνει τέλος στην αναταραχή που προκλήθηκε στα ενημερωτικά blog και sites, και όχι μόνο, μετά από δηλώσεις του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Ευάγγελου Λαμπάκη, για τις οποίες υπογραμμίζει ότι παρεξηγήθηκαν.

Πρώτα - πρώτα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι εμείς στη Θράκη, δεν πρέπει να μπαίνουμε στην ίδια λογική και να έχουμε την ίδια οπτική γωνία με όσους, εκτός Θράκης, παίρνουν μια είδηση και την αποκωδικοποιούν κατά το δοκούν, χωρίς να έχουν ολοκληρωμένη άποψη για τα τεκταινόμενα στην περιοχή μας και την υφιστάμενη κατάσταση.
Μπορεί ο καθένας στην υπόλοιπη Ελλάδα να γράφει το μακρύ και το κοντό του. Εμείς εδώ, ακριβώς επειδή το θέμα ακουμπά άμεσα το παρόν και το μέλλον μας, οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί και κυρίως ενωμένοι.

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, με μικρή καθυστέρηση, έκανε αυτό που όφειλε να κάνει από την πρώτη στιγμή.
Διευκρίνισε επίσημα ότι τα λεγόμενά του παρεξηγήθηκαν.
Διαβεβαίωσε ότι δεν βλέπει ως λύση μια «αυτόνομη» ή «ανεξάρτητη» πορεία στο μέλλον για τη Θράκη, αλλά υπάρχει ο κίνδυνος κάποιοι να σκέφτονται και να επιδιώκουν κάτι τέτοιο, ακριβώς λόγω της υφιστάμενης κατάστασης και της αδιαφορίας των εκάστοτε κυβερνήσεων. Συμφωνούμε απόλυτα επ’ αυτού. Απλά επιμένουμε ότι ένας Δήμαρχος πρέπει να λαμβάνει υπόψη το διανοητικό επίπεδο όλων των ακροατών του και να εκφράζει τις απόψεις του όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρα, ώστε να είναι κατανοητές από όλους.

Καιρός είναι να ασχοληθούμε και πάλι με τα καθημερινά μας προβλήματα στη Θράκη και να προσπαθήσουμε με κοινό αγώνα να βρούμε διεξόδους.Η υπόλοιπη Ελλάδα έκανε για δυο τρεις ημέρες το «καθήκον» της απέναντι στη Θράκη.
Ξεσπάθωσε, ξέσπασε, ξέρασε, ξελιγώθηκε στο γέλιο, ξελάσπωσε από τις διαχρονικές της ευθύνες.
Εμείς οφείλαμε να μεταφέρουμε και τα νέα λεγόμενα του απο κει και πέρα ο καθένας στα δικά του καθήκοντα.....