aimokatharsi_01Το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έβαλε… όρια στην αιμοκάθαρση! Όπως καταγγέλλει ο βουλευτής Θεσσαλονίκης, της Νέας Δημοκρατίας, Θόδωρος Καράογλου, αναγκάζει τους νεφροπαθείς να…

πηγαίνουν σε συγκεκριμένα νοσοκομεία για τη θεραπεία τους, με βάση γεωγραφικούς περιορισμούς!

“Για πολλοστή φορά η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποκαλύπτει το σκληρό και ανάλγητο πρόσωπό της, αδιαφορώντας παντελώς για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο βρίσκονται οι νεφροπαθείς, μια κοινωνική ομάδα με αυξανόμενα προβλήματα, που χρήζει ιδιαίτερης μέριμνας και φροντίδας”, τονίζει ο κ. Καράογλου.

Υποστηρίζει ότι η Κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει εξαιρέσει από τα χαράτσια και τα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη τους νεφροπαθείς. Εντούτοις το αρμόδιο Υπουργείο, μέσω του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), βάζει γεωγραφικό όριο στην πρόσβαση των νεφροπαθών στις μονάδες αιμοκάθαρσης.

Όπως υποστηρίζει ο βουλευτής της ΝΔ, με αυτόν τον τρόπο, οι νεφροπαθείς που υποβάλλονται καθημερινά σε αιμοκάθαρση “οδηγούνται σε φυσική και οικονομική εξόντωση. Οι βαριά πάσχοντες βρίσκονται σε απόγνωση”. Ζητά από το υπουργείο “το ταχύτερο δυνατόν να αποσύρει το τερατούργημα του ΕΟΠΥΥ, που θέτει φραγμούς στην πρόσβαση των νεφροπαθών στις μονάδες τεχνητού νεφρού”.