Παραδόθηκε φερόμενο μέλος του «Επαναστατικού Αγώνα»

hand-cuffsΣτην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών παραδόθηκε λίγο πριν τις 11.30 χθες το πρωί ένας 36χρονος, που φέρεται να είναι μέλος της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας». Εις βάρος του είχε εκδοθεί …

ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή στην οργάνωση. Πρόκειται για 36χρονο, ο οποίος εργαζόταν στο Εθνικό Τυπογραφείο και είχε εξαφανισθεί μετά τη σύλληψη των υπολοίπων μελών της οργάνωσης.

Ο 36χρονος παρελήφθη από την Αντιτρομοκρατική προκειμένου να διαπιστωθεί πού βρισκόταν το χρονικό διάστημα που τον αναζητούσε η αστυνομία καθώς και ο ρόλος του στην οργάνωση. Καταλυτικής σημασίας για την σύλληψη των μελών του Ε.Α. ήταν η αιματηρή συμπλοκή στη Δάφνη με το θανάσιμο τραυματισμό του Λάμπρου Φούντα. Ο 36χρονος που έμενε πίσω από τη ΓΑΔΑ στους Αμπελόκηπους είχε χαθεί από προσώπου γης όλον αυτόν τον καιρό.

Οι αστυνομικοί δεν τονίζουν τυχαία τον τόπο κατοικίας του 32χρονου, καθώς λίγο μετά τη συμπλοκή και το θανάσιμο τραυματισμό του Λάμπρου Φούντα, είχαν εντοπιστεί συνομιλίες των κατηγορούμενων ως μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης κατά τις οποίες, σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική, σχεδίαζαν χτύπημα κατά αστυνομικού στόχου στο κτίριο της ΓΑΔΑ, είχαν βρεθεί μάλιστα και σχετικά σχεδιαγράμματα.

Ένα από τα σχεδιαγράμματα για «χτύπημα» της οργάνωσης εναντίον αστυνομικού στόχου που βρέθηκε στο σπίτι του κατηγορούμενου Νίκου Μαζιώτη.

Όπως λένε το σπίτι του 36χρονου θα εξυπηρετούσε είτε ως σημείο εκκίνησης, είτε ως κρησφύγετο για το χτύπημα. Ο 36χρονος είχε σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική τακτικές συναντήσεις με τους κατηγορούμενους Μαζιώτη και Κορτέση στην Καισαριανή. Ωστόσο DNA ή αποτυπώματά του σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία δεν έχουν εντοπιστεί σε γιάφκες της οργάνωσης.

Το διαμέρισμα στη συμβολή των οδών Ύδρας και Αιγίνης φαίνεται πως ήταν η «κεντρική γιάφκα» της οργάνωσης.

Λέγεται ότι ο χρόνος παράδοσής του δεν είναι τυχαίος καθώς στις 5 Οκτωβρίου ξεκινάει με καθυστέρηση η δίκη για τον «Επαναστατικό Αγώνα» καθώς στις 11 του ίδιου μήνα λήγει το 18μηνο της προφυλάκισης των συλληφθέντων και θα πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Κατηγορούμενοι στην δίκη μαζί με τον 26χρονο είναι οι: Παναγιώτα Ρούπα, Νίκος Μαζιώτης, Κώστας Γουρνάς, Χριστόφορος Κορτέσης, Ευάγγελος Σταθόπουλος, Σαράντος Νικιτόπουλος και Μαρία Μπεραχά.

Η οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» έχει προβεί σε αρκετές επιθέσεις, ανάμεσα στις οποίες η εκτόξευση ρουκέτας στην αμερικανική πρεσβεία, στις 12 Ιανουαρίου 2007 και η ένοπλη επίθεση κατά αστυνομικών στην οδό Μπουμπουλίνας, που είχε ως αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του αστυνομικού Διαμαντή Ματζούνη, στις 5 Ιανουαρίου 2009.

Σχόλια