tsianos_02Νωρίτερα από ότι υπολόγιζε θα βρίσκεται, το πρωί, στην Κρήτη, ο κολυμβητής μεγάλων αποστάσεων Γιώργος Τσιάνος, που ξεκίνησε για να πάει κολυμπώντας, από την Πελοπόννησο στην Κρήτη! Τον ενθαρρύνει ο προπονητής του, Νικόλας Ρεπανάς. Μέσω Facebook, ο Θεσσαλονικιός δημοσιογράφος Αντώνης Ρεπανάς, μεταδίδει:

 

“Η ώρα είναι 23.12 και ο Γιώργος Τσιάνος βρίσκεται 20 περίπου χιλιόμετρα μακριά από την Κρήτη. Κολυμπάει πολύ γρήγορα και ο προπονητής του, Νικόλας Ρεπανάς υπολογίζει ότι μπορεί το εγχείρημα της κολύμβησης από την Πελοπόννησο μέχρι την Κρήτη θα ολοκληρωθεί σε λιγότερο από 30 ώρες που ήταν ο χρόνος που υπολογίζανε αρχικά.

Υπολογίζεται ότι ο Έλληνας κολυμβητής θα φτάσεις τα ξημερώματα, γύρω στις 7 με 8 το πρωί στο Ακρωτήρι της Γραμβούσας στα Βορειοδυτικά της Κρήτης. Από εκεί θα ανέβει στο σκάφος συνοδείας και θα πάει εν πλω στο λιμάνι της Κίσσαμου. Η Θάλασσα είναι πολύ καλή και ο καιρός ιδανικός.

Επικρατεί λαδιά με ένα βουβό πελαγίσιο κύμα που δεν ενοχλεί καθόλου τον κολυμβητή. Το φεγγάρι φέγγει και έτσι υπάρχει πολύ καλή ορατότητα. Ο Γιώργος φοράει στο μαγιό του ένα φωσφορικό για τον ξεχωρίζουν μέσα στο μαύρο πέλαγος. Φωσφορικά έχουν και τα σκάφη συνοδείας προκειμένου να τα ξεχωρίζει, αφού αν ανάψουν φώτα θα τον ενοχλούν και θα τον τυφλώνουν. Μπροστά πηγαίνει το ιστιοπλοϊκό που κρατά την πορεία για την Κρήτη. Στα δεξιά βρίσκεται το Καταμαράν με το πλήρωμα συνοδείας και τον προπονητή του, ενώ αριστερά βρίσκεται το φουσκωτό συνοδείας.

Ο καιρός είναι ζεστός και για τον λόγο αυτό και επειδή δεν φυσάει υπάρχει μια πάχνη πάνω από το ακρωτήρι και την Κρήτη με αποτέλεσμα να μην φαίνεται κανένα φως από την στεριά. Ξεχωρίζει μόνον ένας φάρος στο βάθος που οι συνοδοί του Γιώργου εκτιμούν ότι είναι το Ακρωτήριο της Γραμβούσας”.

Ο γιατρός Γιώργος– Ιωάννης Τσιάνος σκοπεύει να διανύσει μια κολυμβητική απόσταση μεγαλύτερη των 100 χλμ στα ανοιχτά του Αιγαίου πελάγους, με αφετηρία την Πελοπόννησο και τερματισμό την Κρήτη στο πλαίσιο του project «Έργα ανδρός». Ο κ.Τσιάνος είναι ο δεύτερος άνθρωπος παγκοσμίως που έχει πραγματοποιήσει επιτυχώς τον διάπλου της Μάγχης και την ανάβαση του Έβερεστ.

Ξεκίνησε από την Νεάπολή της Πελοποννήσου στις 3 τα ξημερώματα με ευνοϊκές καιρικές συνθήκες. Ιατρικές και εργοφυσιολογικές μετρήσεις που ολοκληρώθηκαν στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθιστούν το συγκεκριμένο διάπλου το πλέον τολμηρό εγχείρημα που καλείται να φέρει εις πέρας ένας υπεραθλητής στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.