Την άμεση σύγκλιση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, ζητούν με επιστολή τους έντεκα δήμαρχοι της περιοχής. Οι λόγοι είναι, κυρίως, τρεις: Οι απεργιακές κινητοποιήσεις στους ΟΤΑ (λόγω του Πολυνομοσχεδίου), τα …

οικονομικά των Οργανισμών Τοπικών Αυτοδιοικήσεων (με την ανύπαρκτη ΚΑΠ, το πρόγραμμα “Θησέας” που δεν εφαρμόζεται, τη ΣΑΤΑ που δεν δόθηκε, τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων που “τρέχουν” και “δεν υπάρχει σάλιο”, καθώς και τα ζητήματα λειτουργίας των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (που αντιμετωπίζουν ακόμη και προβλήματα μισθοδοσίας προσωπικού).

Οι έντεκα δήμαρχοι χαρακτηρίζουν “αδιανόητη και αδικαιολόγητη” την απουσία της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, “ενώ ήδη υφίστανται και είναι σε εξέλιξη πολύ σοβαρά ζητήματα, που αφορούν τους δήμους μας, τους εργαζομένους στους δήμους μας και τους πολίτες των τοπικών μας κοινωνιών”.

Οι δήμαρχοι που συνυπογράφουν την αίτηση είναι οι εξής:

1. Λάζαρος Κυρίζογλου  - Δήμαρχος Αμπελοκήπων- Μενεμένης
2. Δημήτριος Γαλαμάτης - Δήμαρχος Βόλβης
3. Γρηγόρης Στάμκος - Δήμαρχος Πέλλας
4. Νικόλαος Γιουτίκας - Δήμαρχος Δέλτα
5.Στάθης Λαφαζανίδης - Δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου
6.Ευάγγελος Μπαλάσκας - Δήμαρχος Κιλκίς
7.Μιχάλης Γεράνης- δημοτικός σύμβουλος Πυλαίας- Χορτιάτη)
8.Νικόλαος Μπάτος- δημοτικός σύμβουλος Ωραιοκάστρου)
9.Μιχάλης Ξανθόπουλος- δημοτικός σύμβουλος Παύλου Μελά
10.Ζέρζης Πέτρος – δημοτικός σύμβουλος Αλμωπίας
11.Δημήτρης Χατζηβρέττας- δημοτικός σύμβουλος Κορδελιού – Ευόσμου

Και οι έντεκα είναι μέλη του Δ.Σ. της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας της παράταξης «Αδέσμευτη Δημοκρατική Αυτοδιοικητική Κίνηση» (ΑΔΑΚ) που υποστηρίχθηκε από τη Νέα Δημοκρατία στις πρόσφατες αρχαιρεσίες.