Ισοπαλία ήθελε ο ΠΑΟΚ στο “Κλ. Βικελίδης”, ειδικά μετά το γρήγορο γκολ που δέχτηκε και την πήρε… δια περιπάτου! Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης… άλλη μας έδειξε κι άλλη μας έβαλε. Ως το 10’ έδειχνε πως ο Άρης πάει για θρίαμβο κι από εκεί κι έπειτα το απόλυτο τίποτα!

 

Οι φιλοξενούμενοι, πιο οργανωμένοι και πιο ποιοτικοί, συνήλθαν γρήγορα μετά το γκολ από τα αποδυτήρια, πήραν τα μέτρα στο γήπεδο, κέρδισαν τις μονομαχίες και βγήκαν μπροστά. από το 10 ως το 45, οι γηπεδούχοι δεν είχαν ούτε μία ευκαιρία!

Στο δεύτερο μέρος, ό,τι έκανε ο Αρης, το επανέλαβε ο ΠΑΟΚ: Γρήγορο γκολ, στο 1-1 το σκορ κι από εκεί κι ύστερα διαχείριση του αποτελέσματος. Σούπα το ματς δηλαδή –και μάλιστα ανάλατη.

Τα νούμερα της στατιστικής τα λένε όλα: Ο ΠΑΟΚ είχε περισσότερες τελικές, περισσότερη κατοχή, περισσότερες πάσες… Δικαιούνταν την ισοπαλία.

Από την πλευρά τους, οι γηπεδούχοι, για άλλη μία φορά δεν έδειξαν τίποτα. Σε πέντε αγώνες έχουν τέσσερις ισοπαλίες και μία ήττα. Ομάδα χωρίς άκρα, με ισχνό κέντρο και δυο καλούς στόπερ (Φατί και Σανκαρέ), με έναν Ούμπιτες – κομήτη (φάνηκε σε δύο-τρεις φάσεις), έναν Ιάκομπ που έλαμψε δια της απουσίας του και τις αλλαγές του Τσιώλη (Νέτο – Καστίγιο) να δείχνουν ότι γι αυτούς γίνεται πολύς λόγος για το τίποτα, απογοήτευσε.

“Μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη από τον Άρη”, έλεγε, μετά το παιχνίδι, ο Κοντρέρας, που επανήλθε στην 11άδα και, μάλλον είχε δίκιο. “Τελικά, ήταν εύκολο το να πάρουμε το ‘κάτι παραπάνω”. Θέλαμε τη νίκη, μας φρέναρε το γρήγορο γκολ. Η αλήθεια είναι ότι δεχόμαστε πολλά γκολ. Κι όμως, σήμερα, θα μπορούσαμε να κρατήσουμε το ‘μηδέν’ στην άμυνα. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι”, πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Σκαναρέ, δήλωνε πως “έπρεπε να πετύχουμε ένα δεύτερο γκολ στο καλό μας σημείο(σ.σ. προφανώς εννοεί τα 10 πρώτα λεπτά), αλλά δεν τα καταφέραμε. Η ομάδα είχε πάρα πολύ καλά διαστήματα. Πρέπει να δουλέψουμε πάνω σε αυτό, να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι και να τελειώνουμε πιο γρήγορα το παιχνίδι”, ευχήθηκε. Και είδε πως η ομάδα του “είχε καλύτερες ευκαιρίες να ‘κλειδώσει’ το ματς”.

Συν τοις άλλοις, οι γηπεδούχοι θα πληρώσουν τσουχτερό πρόστιμο και για τα καπνογόνα στην έναρξη του παιχνιδιού (άναψαν και δυο πυρσοί και κατά τη διάρκειά του) και για τα λέιζερ και για πανό με υβριστικά συνθήματα και για τα αντικείμενα που δέχτηκαν και ο διαιτητής Γιάχος, αλλά και ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Λάζλο Μπόλονι, όταν αποβλήθηκε από τον τέταρτο διαιτητή και περπατούσε προς τα αποδυτήρια.

Επίσης, μετά τη λήξη του αγώνα, περίπου 100 άτομα μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο από την πόρτα του ασθενοφόρου και πέταξαν πυρσούς και καπνογόνα στη σουίτα των επισήμων του ΠΑΟΚ. Επενέβη μία διμοιρία των ΜΑΤ και, με χρήση χημικών, τους απώθησε.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: "Κλεάνθης Βικελίδης"

Διαιτητής/Βοηθοί: Γιάχος (Χίου)/ Σωτηρόπουλος (Αχαΐας), Μαγιάνης (Άρτας)

4ος Διαιτητής/ Παρατηρητής: Κύρκος (Ηπείρου)/ Σκουφίτσας (Αθηνών)

Άρης (Τσιώλης): Βελλίδης, Παπαστεριανός (74' Τριανταφυλλάκος), Λαζαρίδης, Σανκαρέ, Μίσελ, Φατί (64' Νέτο), Πρίττας, Ουμπίδες, Καπετάνος, Ακόστα (50' Καστίγιο), Ιάκομπ.

ΠΑΟΚ (Μπόλονι): Χαλκιάς, Ετό, Κοντρέρας, Μαλεζάς, Σνάουτσνερ, Λάζαρ, Αρίας, Σαλπιγγίδης (68' Γεωργιάδης), Βιεϊρίνια, Ρομπέρ (46' Ίβιτς), Παπάζογλου (82' Γιάννου).

Κίτρινες κάρτες: Βελλίδης (45+", Άρης), Πρίττας (79', Άρης), Ουμπίδες (84', Άρης), Σανκαρέ (84΄, Άρης)-Παπάζογλου (51', ΠΑΟΚ), Κοντρέρας (54', ΠΑΟΚ),

Σκόρερ: Λαζαρίδης (3', Άρης)-Παπάζογλου (48', ΠΑΟΚ)