rem_02«Ως R.E.M. ως αδερφικοί φίλοι αλλά και ως συνωμότες αποφασίσαμε πως έφθασε η στιγμή για το τέλος της μπάντας. Φεύγουμε έχοντας αίσθηση ευγνωμοσύνης αλλά και έκπληξης για ότι έχουμε καταφέρει. Σε όσους άγγιξε η μουσική μας, λέμε ευχαριστώ που μας ακούσατε».

Με τα λόγια αυτά αποχαιρέτισαν τους οπαδούς τους, οι R.E.M.. Το γνωστό συγκρότημα που επί 31 χρόνια στο χώρο της μουσικής δημιούργησε ποιοτικές επιτυχίες, ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του, μέσω του επίσημου δικτυακού του τόπου.

r.e.m._01Ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Michael Stipe σχολίασε «Ένας σοφός άνθρωπος είχε πει κάποτε: Για να πας σε ένα πάρτυ, πρέπει να ξέρεις πότε να αποχωρήσεις. Εμείς φτιάξαμε κάτι καταπληκτικό και τώρα ήρθε η στιγμή να αποσυρθούμε. Δεν ήταν εύκολη απόφαση αλλά όλα τα πράγματα κάποτε τελειώνουν και εμείς θέλαμε να το κάνουμε σωστά, με το δικό μας τρόπο».

Να σημειωθεί πως οι R.E.M. ιδρύθηκαν στην… Αθήνα (της Τζόρτζια των ΗΠΑ), το 1980, από τους Μπιλ Μπέρι (ντραμς - αποχώρησε το 1997), Πίτερ Μπακ (κιθάρα), Μάικ Μιλς (μπάσο), και Μάικλ Στάιπ (φωνητικά). Το όνομά τους το πήραν από την κατάσταση Rapid Eye Movment, στην οποία μπαίνει κατά τη διάρκεια του τέλους του ύπνου του ένας άνθρωπος.

Οι LA Times τους είχαν ανακηρύξει ως «το πιο φιλελεύθερο και πολιτικά ορθό ροκ συγκρότημα» της Αμερικής. Τα μεγάλα τους σουξέ ήταν το «Everybody Hurts και το «It’s the End of the World as We Know it (And I Feel Fine)».

Ας θυμηθούμε το Losing My Religion:

…αλλά και το It’s the end of the world as we know it…

 

… έτσι ενδεικτικά.

Ευχαριστούμε R.E.M.!