SALONICANEWS_LOGO_keramidi_mgRevueStripePlain_02Για σήμερα Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011, είναι προγραμματισμένες να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:

 

- 24ωρη απεργία των μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης Φυλακών, αντιδρώντας στην απόφαση για περικοπή των προϋπολογισμών.

- Aφιξη των επιθεωρητών της τρόικας προκειμένου να ολοκληρώσουν την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, που θα κρίνει και την καταβολή της 6ης δόσης του δανείου.

- Η ψηφοφορία στο γερμανικό κοινοβούλιο για την ενίσχυση του μηχανισμού διάσωσης του ευρώ (EFSF).

- Εκπνοή της προθεσμίας για την απολογία του τελούντος εν αργία περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη, για την υπόθεση των απευθείας αναθέσεων που υπεγράφησαν κατά τη νομαρχιακή του θητεία για τη μεταφορά των μαθητών. Σε βάρος του πρώην νομάρχη Θεσσαλονίκης αποδίδεται η πράξη της απιστίας στην υπηρεσία σε βάρος του Δημοσίου.

- Μετάβαση του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα Σκόπια, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης στην ΠΓΔΜ. Τον Τούρκο πρωθυπουργό θα υποδεχτεί στο αεροδρόμιο των Σκοπίων, ο Σκοπιανός ομόλογός του Νίκολα Γκρούεφσκι.

- Η απολογία ομάδων της της Football League και Football League 2 για την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών.

- 09.30 Στο «ξήλωμα» 13 περιπτέρων από το κέντρο της Θεσσαλονίκης θα προχωρήσει ο δήμος, με σκοπό την απελευθέρωση των κοινόχρηστων χώρων προς... όφελος των πεζών. Η αρχή θα γίνει αύριο, στις 09:30, όταν συνεργεία της αντιδημαρχίας Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων θα προχωρήσουν στην αποξήλωση περιπτέρου στην Μητροπόλεως 129-131, το οποίο θα μεταφερθεί με τη σύμφωνη γνώμη της δικαιούχου στην οδό Καραολή Δημητρίου 229 στην Σταυρούπολη. Στη συνέχεια τα συνεργεία θα προχωρήσουν στην απομάκρυνση άλλων δώδεκα περιπτέρων, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία αποξήλωσης καλωδίων και μετρητών από την Δ.Ε.Η.

10.00 - Συνέχεια τη 48ωρης απεργίας των ιδιοκτητών ταξί, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματός τους. Συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους στο ύψος του αγάλματος του Ελ. Βενιζέλου. Θα ακολουθήσει πεζή πορεία διαμαρτυρίας προς τη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης των ιδιοκτητών ταξί της Θεσσαλονίκης, ενάντια στην πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.

- 10.00 Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στη Βουλή, υπό τον Πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου.

- 10.30 οι εργαζόμενοι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από την πύλη του νοσοκομείου και πορεία έως τις ΔΥΠΕ στην Πλ. Αριστοτέλους. Στις 12:00 θα συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τις ΥΠΕ.

11.00 - Με προσωπικό ασφαλείας τα δημόσια νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, το ΕΚΑΒ, τα θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων και οι υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας, λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας από τις 11.00 έως τις 15.00 της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), αντιδρώντας στην εργασιακή εφεδρεία, τις περικοπές μισθών και συντάξεων. Στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 14.00 και των νοσοκομειακών γιατρών.

- 11.00 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία έξω από το υπουργείο Υγείας.

- 12.00 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, μπροστά στα γραφεία της 3ης και 4ης ΔΥΠΕ.

12.30 - Στάση εργασίας των αρχαιολόγων από τις 12.30, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας και των συγχωνεύσεων.

17.00 - 6ωρη στάση εργασίας από τις 17.00 έως τις 23.00 των εργαζομένων στην ΕΡΤ και το ΑΠΕ – ΜΠΕ , σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το θεσμό της εργασιακής εφεδρείας.

- 18.00 Συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή, αντιδρώντας στην επιβολή νέων φόρων και την περικοπή μισθών και συντάξεων.

- 19.00 «Τα Θραύσματα και Θροΐσματα» είναι ο τίτλος του βιβλίου του ιατρού Αλέξανδρου Αρδαβάνη , το οποίο θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου στις 7 το βράδυ στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών . Στο βιβλίο διατυπώνονται οι βαθύτερες σκέψεις του γύρω από τη... σχέση ιατρού και ασθενών, των τρόπων επικοινωνίας μεταξύ τους καθώς και των ιδιαίτερων στιγμών που βιώνουν οι άμεσα εμπλεκόμενοι στη μάχη κατά του καρκίνου.

- 19.00 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας υπέρ της φορολόγησης της Εκκλησίας πρόκειται να πραγματοποιήσουν πολίτες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, την ερχόμενη Πέμπτη.Θα συγκεντρώσουν... υπογραφές για την ισότιμη φορολόγηση της εκκλησίας καθώς και για την αξιοποίηση της εκκκλησιαστικής περιουσίας υπερ όσων έχουν ανάγκη. Στη Θεσσαλονίκη, το ραντεβού δόθηκε στις 19.00, στην πλατεία Αγίας Σοφίας. Στην πρόσκλησή τους αναφέρουν: «Οι ναοί και μονές εξαιρούνται ΚΑΙ από τον έκτακτο φόρο ακινήτων αν και έχουν μεγάλα έσοδα, οι μισθοί των ιερωμένων εξακολουθούν να πληρώνονται από τις τσέπες όλων μας, και ο εκκλησιαστικός πλούτος παραμένει άθικτος! ΩΣ ΠΟΤΕ;».

- 20.00 Η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης βγάζει κραυγή αγωνίας και καλεί σε ανοιχτή συνέλευση ενημέρωσης και οργάνωσης κινητοποιήσεων για τη διάσωση του Ξενώνα Προσφύγων. Η συνέλευση θα γίνει την Πέμπτη, 29 Σεπτέμβρη, στις στο Στέκι Μεταναστών στην οδό Ερμού 23.

- 20.00 Ο Εξώστης επέστρεψε και οι υπεύθυνοί του το γιορτάζουν με ένα μεγάλο πάρτυ στο μπαρ Rover, στα Λαδάδικα. Στις 20.00 θα γίνει η παρουσίαση του Εξώστη από τους συντελεστές του περιοδικού και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πάρτυ με guest djs τους The Trouble.. Σύνθημα της γιορτής; «Τα ωραία έχουν πάντα ένα τέλος...τα αληθινά ποτέ...».