Δες 12 κατηγορίες-φίδια και πάρε μέτρα.1. Η εθισμένη στη… δίαιτα
Είναι ο τύπος της γυναίκας που μιλά συνεχώς για υγιεινή και ολιγοθερμιδική διατροφή και ξινίζει το πρόσωπο κάθε φορά που κάποια συνάδελφος αποφάσισε να φάει κάτι παχυντικό και τίγκα στα λιπαρά. Αν και είναι «σκελετός», όταν συναντιέστε στην τουαλέτα τη βλέπεις να κοιτάζεται στον καθρέπτη, να κρατά την κοιλιά της και να αναφωνεί πόσο φουσκωμένη νιώθει. Έχει ψύχωση με την υγιεινή διατροφή και το καλογυμνασμένο σώμα και η στάση της το προδίδει από χιλιόμετρα μακρυά.
Για να της τη σπάσεις συμφώνησε μαζί της ότι πάχυνε, βλέποντας τον τρόμο στο πρόσωπό της! Αυτό βέβαια, γνωρίζεις πως θα την κάνει αυτομάτως εχθρό σου. Γι΄αυτό αν θέλεις να διατηρήσεις την καλή επαφή μαζί της, όσο κι αν σε εκνευρίζει, διαφώνησε μαζί της και βεβαίωσέ την ότι είναι κούκλα και υγιής όπως πάντα. Είναι αυτό που πραγματικά θα ήθελε να ακούσει.
2. Η λιχούδα
Έρχεται αποφασισμένη κι αυτό φαίνεται από το σακουλάκι φαγητού που φέρνει μαζί της από το σπίτι. Μήλα, αχλάδια και άλλα φρουτάκια για το πρωινό, γιαουρτάκι για το δεκατιανό και φρεσκοκομμένη σαλάτα για το μεσημεριανό που τελικά, επηρεασμένη από άλλους συναδέλφους, θα συνοδεύσει με ένα γλυκό ή φαγητό ντελίβερι.
Αν θέλεις να την εκδικηθείς, γνωρίζεις πως θα το κάνεις. Άφησε ένα παστάκι ή μια σοκολατίτσα πάνω στο γραφείο σου και θα την δεις να υποφέρει…
3. Πως είπαμε ότι σε λένε;
Πάγκυ, Πέτυ, Κάντι, Μάγκι ή όπως αλλιώς συστήθηκε η συνάδελφος αυτή με το περίεργο όνομα, προφανώς δε βαφτίστηκε έτσι. Πιθανότατα το βαφτιστικό της όνομα να είναι αρκετά περίεργο και να της προκαλεί ντροπή όπως για παράδειγμα αν την λένε Παγώνα ή Παρθένα ή είναι αποτέλεσμα δημιουργικής σύνθεσης δύο ονομάτων. Το Μάγκι για παράδειγμα ίσως προήλθε από το Μαργαρίτα-Γεωργία, τα ονόματα των δύο γιαγιάδων που άλλωτε καμάρωναν όταν άκουγαν τον Παπά να αναφωνεί τα ονόματά τους βουτώντας το εγγονάκι τους στην κολυμπήθρα.
Οποίος κι αν είναι πάντως ο λόγος «μετάλλαξης» του αρχικού βαφτιστικού ονόματος, εάν αποφεύγει συνεχώς να αποκαλύψει το πραγματικό της όνομα, δύσκολα θα το κάνει, οπότε αν δεν αντέχεις άλλο να ζεις στο σκοτάδι πρέπει να βρεις άλλο τρόπο να το ανακαλύψεις… Να θυμάσαι βέβαια πως η περιέργεια σκότωσε τη γάτα…
4. Η νυφούλα
Από μικρή ονειρευόταν να ντυθεί νυφούλα φορώντας μακρύ πέπλο και πριγκιπικό νυφικό. Όπως καταλαβαίνεις, αν ο στόχος δεν έχει ακόμη επιτευχθεί, όλες οι κουβέντες της θα καταλήγουν στο γάμο ενώ εσύ θα κάνεις όλη την έξτρα δουλειά για να μπορέσει να κοιτάξει με την ησυχία της περιοδικά με τις νέες τάσεις στα νυφικά και τους ανθοστολισμούς.
Αν είναι στο χέρι σου, απλά επέλεξε να κάτσεις μακριά της.
5. Η καραψωνάρα ή αλλιως σνομπ
Νομίζει πως ξέρει τα πάντα γύρω από τη μόδα και το στιλ ενώ θεωρεί τον εαυτό της πρότυπο. Προσπαθεί με κάθε τρόπο να εντυπωσιάσει, δείχνοντας σε όλους τα νέα της αποκτήματα είτε αυτά είναι η νέα επώνυμη τσάντα που της αγόρασε ο καλός της ή ακόμη και το νέο της κούρεμα που την κάνει φτυστή Πάρις Χίλτον. Αν υποψιαστεί ότι δέχεσαι κοπλιμέντα, θα σπεύσει να πάρει τη ρεβάνς. Είναι ικανή να σε κοιτάξει με βλέμμα υποτιμητικό και να αναφωνήσει: «Ωραίο φόρεμα, το είχα και εγώ πριν μια δεκαετία».
Μην της δίνεις σημασία και συνέχισε να μοστράρεις σιωπηλά τα δικά σου επώνυμα και μοδάτα συνολάκια. Το σίγουρο είναι πως θα την κάνεις να σκάσει από τη ζήλια της . Αν βέβαια ξεπεράσει τα όρια και με τη συμπεριφορά της σε κάνει να φαίνεσαι ποταπή, μπορείς να ανταποδόσεις με το ίδιο νόμισμα. Κάνε της δώρο μια τεράστια σε μέγεθος επώνυμη τσάντα λέγοντας πως της ταιριάζει μούρλια τώρα που… πάχυνε!
6. Η μεγαλομπεμπέκα
Μπορεί να έχει πατήσει τα 50 αλλά νομίζει ότι είναι ακόμη 21! Τα ρούχα της προκαλούν τον γέλωτα ανδρών και γυναικών ενώ το βαρύ άρωμά της, προδίδει παντού την παρουσία της. Τα εφαρμοστά και τα διάφανα ρούχα δεν λείπουν ποτέ από την καρνταρόμπα της ενώ είναι ιδιαίτερα φιλική με τους νεαρούς συναδέλφους της.
Μην προσπαθήσεις να της αλλάξεις γνώμη γιατί το πιθανότερο είναι να σου πει πως… γέρασες πρόωρα!
7. Η ρουφιάνα
Μόλις μαθαίνει ότι δήλωσες ασθένεια, σαν γλοιώδες ερπετό, καταφέρνει να τρυπώσει στο γραφείο του διευθυντή και με αθώο ύφος να ρωτήσει γιατί απουσιάζεις. Όταν πάρει την απάντηση αναφωνεί: Την καημένη θα φταίει το ξενύχτι και τα ποτά από το κλαμπ στο οποίο διασκέδαζε χθες.
Δεν υπάρχει συνταγή για την εξόντωσή της. Φύλαγε τα νώτα σου και μην της εμπιστεύεσαι τίποτα. Σε καμία πάντως περίπτωση μην πέσεις στο επίπεδό της.
8. Η γκρινιάρα
Αρχίζει τη γκρίνια με το που πατήσει το πόδι της στο γραφείο ενώ η κατάσταση γίνεται ανυπόφορη μετά από περίπου ένα δίωρο. Κοιτώντας την ώρα αναφωνεί πως δεν αντέχει άλλο και καταριέται την ώρα και τη στιγμή που πάτησε το πόδι της στην εταιρία. Δηλώνει συνέχεια την πρόθεσή της να παραιτηθεί με κάθε ευκαιρία, ήδη όμως μετρά 10 χρόνια εργασίας εκεί!
Ευτυχώς για εσένα αλλά και τους υπολοίπους συναδέλφους υπάρχουν τα ακουστικά. Το μουσικό χαλί της αρεσκείας σου θα καλύψει εύκολα και αποτελεσματικά κάθε μουρμουρητό.
9. Η καπνίστρια
Καπνίζει σαν φουγάρο και δεν πτοείται με τίποτα. Ακόμη και μετά την απαγόρευση του καπνίσματος στους χώρους εργασίας, βρίσκει ευκαιρία να αφήνει το πόστο της κάθε ώρα και να φορτώνει τη δουλειά της στους συναδέλφους της.
Δε λες πάλι καλά που εφαρμόστηκε κι αυτός ο αντικαπνιστικός νόμος και ανάσανες; Σκέψου να είχες να εργαστείς μέσα σε ένα σύννεφο καπνού;
10. Η κλαψιάρα
Εχει πατήσει τα 30 και είναι ελεύθερη και ωραία. Αν ήταν επιλογή της δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα. Έλα όμως που απ΄ότι φαίνεται κάτι κάνει λάθος και κάθε ραντεβού καταλήγει σε καταστροφή; Την βρίσκεις στην τουαλέτα ή στο καπνιστήριο να κλαίει και να αναρωτιέται γιατί δεν την κάλεσε ο άνδρας με τον οποίο έκανε σεξ το προηγούμενο βράδυ.Μοιρολογεί πως ποτέ δε θα βρει άνδρα και κλαψουρίζει λέγοντας πως κανείς δεν την αγαπά.
Εάν αρέσκεσαι στο να κάνεις την ψυχολόγο, πιθανότατα αυτή η κατάσταση δεν σε ενοχλεί. Εάν όμως όχι, η συνταγή είναι μια. Αγνόησέ την...
11. Η υποχόνδρια
Μην κάνεις το λάθος να τη ρωτήσεις πως είναι κι αυτό γιατί η απάντηση που θα λάβεις θα είναι γεμάτη προβλήματα. Θα σου μιλήσεις για τα γυναικολογικά της προβλήματα αλλά και για όλες τις μολύνσεις που απέφυγε ακολουθώντας τους κανόνες υγιεινής!
Οταν συμβεί οποιοδήποτε ατύχημα, αν για παράδειγμα χτύπησες ή έχυσες τον καφέ, απευθύνσου σε αυτή. Οπως είναι φυσικό, πάνω στο γραφείο της βρίσκονται πάντα υγρά μαντηλάκια καθαρισμού, αντισηπτικό και χαρτομάντιλα.
12. Η βαρετή
Μπορεί να μιλά για το πώς φτιάχνεις γιουβαρλάκια αλλά ο τόνος της φωνής της και οι εκνευριστικές λεπτομέρειες που παραθέτει σε κάνουν να νομίζεις πως βρίσκεσαι σε συνεδριακή αίθουσα ακούγοντας διάλεξη. Μπορεί να στο παραθέσει περισσότερους από 20 τρόπους για να καθαρίσεις τα λαχανικά ενώ είναι ικανή να στέκεται επί ώρες στη σημασία που έχει το ανακάτεμα του φαγητού… Τη συνέχεια δεν τη γνωρίζεις. Μετά τα πέντε λεπτά νιώθεις ήδη τα μάτια σου βαριά και πέφτεις σε… ύπνωση!