mpoutaris_mpakogianni_20110915_01Τις αντιρρήσεις του, για τον τρόπο με τον οποίο πάει να εφαρμοστεί η εργασιακή εφεδρεία στο δημόσιο τομέα, εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος –ως γνωστόν- έχει υποστηριχθεί από το ΠΑΣΟΚ.

Τις σχετικές δηλώσεις έκανε ο Γιάννης Μπουτάρης στη συνάντηση που είχε με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης. Στη συνάντηση η κ. Μπακογιάννη εξέφρασε την άποψη ότι δεν είναι δυνατό να μπει στην εφεδρεία το 10% των εργαζομένων όλων των υπηρεσιών, αφού υπάρχουν και υπεράριθμοι οργανισμοί, αλλά και υπηρεσίες με ελλείψεις.

“Δεν έχουν αντίληψη το πώς λειτουργεί η κοινωνία”, πρόσθεσε ο κ. Μπουτάρης. “Αλλού πρέπει να μπει στην εφεδρεία πάνω από το 10% κι αλλού οι υπάλληλοι πρέπει να… γίνουν 150%”.

Έσπευσε, όμως, να προσθέσει, με νόημα: “Από ΄κει και πέρα, εμείς θα εφαρμόσουμε ό,τι μας πουν οι δανειστές μας”…

Μπακογιάννη και Μπουτάρης είχαν πολλά να πουν. Εξάλλου, εκτός από το ΠΑΣΟΚ, τον κ. Μπουτάρη είχε στηρίξει προεκλογικά και η Δημοκρατική Συμμαχία. Μάλιστα, στο πρώτο διοικητικό σχήμα του κ. Μπουτάρη είχε συμπεριληφθεί στους αντιδημάρχους κι ένα στέλεχος της ΔΗ.ΣΥ., ο Γιάννης Αρβανιτίδης, στη θέση του αντιδημάρχου Ανακύκλωσης και Καθαριότητας. Είναι γνωστό, όμως, ότι παραιτήθηκε, όπως και το πώς οδηγήθηκε στην παραίτηση αυτή.

Η κ. Μπακογιάννη με τον κ. Μπουτάρη συζήτησαν όλα τα θέματα της Θεσσαλονίκης: Από το μετρό και τα έργα της παραλίας, ως τη ΔΕΘ, καθώς στο σημείο εκείνο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ονειρεύεται ένα σύγχρονο μπίζνες σέντερ. Δεν έγινε γνωστό αν συζήτησαν και τις επιθυμίες Μπουτάρη να προσελκύσει στην Θεσσαλονίκη Τούρκους τουρίστες, ειδικά μετά τα όσα είπε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της ΔΕΘ:

“Στάση λεονταρισμού, για εσωτερική κατανάλωση είναι η στάση της Τουρκίας στο θέμα με το Ισραήλ”, εκτίμησε. Και πρόσθεσε πως, με αυτό που λέει, δε θέλει να δικαιολογήσει την ανυπαρξία της χώρας μας σε έναν τομέα όπου, παραδοσιακά, ήταν παρούσα στις εξελίξεις.