Monger_1011photos by Gadi DagonΤην παράσταση με τίτλο «Monger», μια παραγωγή του κέντρου χορού «Suzanne Dellal Centre», παρουσιάζει αύριο, Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, στις 9 το βράδυ,  στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, η δεκαμελής χορευτική ομάδα του…

Barak Marshall από το Ισραήλ, στο πλαίσιο των 46ων «Δημητρίων».

Το έργο κατατάσσεται στην κατηγορία του σωματικού θεάτρου και έχει ως κεντρικό θεματικό άξονα τις σχέσεις εξουσίας και την σύγκρουση ανάμεσα στους αναγκαίους συμβιβασμούς με την ατομική αξιοπρέπεια. Το ρήμα monger, έχει μια διπλή ερμηνεία, που σημαίνει είτε απλά «πουλώ», είτε «πουλώ τον εαυτό μου».

Η αφηγηματική δομή της παράστασης περιέχει αναφορές από τις «Δούλες» του Ζαν Ζενέ έως το κινηματογραφικό «Gosford Park» του Robert Altman.

Monger_1197photos by Gadi Dagon

Ο Αμερικανοϊσραηλινός Barak Marshall, γιος της διάσημης χορεύτριας, χορογράφου και μουσικού, Margalit Oved, κατέχει ήδη ένα πλούσιο βιογραφικό και πολλές διακρίσεις, αρχής γενομένης από την πρώτη του χορογραφία, το 1995. Στις παραστάσεις του, βρίσκει τον τρόπο να ενσωματώνει  στοιχεία από τις σπουδές του πάνω στην κοινωνική θεωρία και την φιλοσοφία καθώς και από την επαγγελματική ενασχόλησή του με το τραγούδι.

Το έργο «Monger», είναι μια παραγγελία του σημαντικού ισραηλινού κέντρου χορού, «Suzanne Dellal Centre», που φέτος συμπληρώνει 22 χρόνια δραστηριότητας.

Υποστηρικτής της περιοδείας που πραγματοποιούν οι καλλιτέχνες της ομάδας του Barak Marshall, είναι το Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ.

Η παράσταση δίνεται στα πλαίσια του προγράμματος «Θεσσαλονίκη – Σταυροδρόμι Πολιτισμών 2011 – Μέση Ανατολή» του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ πλατεία -  10 ευρώ εξώστης  – 5 ευρώ φοιτητικό – μαθητικό.


Περισσότερες πληροφορίες για τις παραστάσεις των 46ων «Δημητρίων» μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση dimitria.thessaloniki.gr

Οι φωτογραφίες είναι του Gadi Dagon