samaras_onned_thessaloniki_20110916_01Πρόσκληση στους νέους να μείνουν στην Ελλάδα και να βοηθήσουν τη χώρα να ξανασταθεί στα πόδια της, απηύθυνε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.

 

Σε διαδικτυακή του επικοινωνία με νέους, σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ στη Θεσσαλονίκη, τόνισε: «Να μείνουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα, γιατί η Ελλάδα, πιστεύω πραγματικά, το πιστεύω βαθύτατα μέσα μου, μπορεί να ξανασταθεί στα πόδια της». Πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να υπάρξουν «καινούργιες αιμορραγίες».

Υπογράμμισε ακόμη την ανάγκη να σταθεί η Πολιτεία στο πλευρό της νεολαίας και να προσφέρει κίνητρα σπουδών, εργασίας και επιστροφής στην Ελλάδα και όσων νέων έχουν μεταναστεύσει για να διευρύνουν τους επαγγελματικούς τους ορίζοντες , ώστε να εργαστούν για τη χώρα.

«Μπορείς να μείνεις εδώ κάτω από χειρότερες συνθήκες αρκεί να αισθάνεσαι αξιοπρεπής. Είναι αυτό που σήμερα λείπει στην πατρίδα μας», πρόσθεσε.

Είπε ακόμη πως η κατάσταση «έχει φτάσει στο άκρο» και ο κόσμος «δεν αντέχει άλλο». Εκεί όμως, διευκρίνισε, πρέπει να παρέμβει η πολιτεία και να δώσει ένα καινούργιο όραμα, «ότι δηλαδή κρατάω γερά το τιμόνι, έχω σχέδιο και είμαι αποφασισμένος και θα δώσω κι εγώ πρώτος το παράδειγμα».

Ο κ. Σαμαράς συνομίλησε με έξι νέους, οι δύο εκ των οποίων ζουν και εργάζονται μετά τις σπουδές στους στην Αγγλία και την Ολλανδία.