agapi_76_deth_01Η Κοινωνική Οργάνωση «Αγάπη», στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού, επέλεξε για μια ακόμη χρονιά με τη συμμετοχή της στην 76η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, να φέρει …

στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας κρίσιμα κοινωνικά θέματα, με σκοπό να συμβάλλει στη δημιουργία μιας κοινωνίας αλληλεγγύης και ανθρωπιάς και να δώσει μια ευκαιρία συμμετοχής για όλους στη μεγάλη οικογένεια του εθελοντισμού.

Η ενότητα εθελοντισμού που προβλήθηκε χθες, Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011 είχε αντικείμενο τη ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ. Στην πρωτοβουλία δήλωσαν ενδιαφέρον και συμμετείχαν: ΧΕΝ Θεσσαλονίκης, ΚΕΠΚΑ, Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, ΑΜΥΜΩΝΗ, «Καλλιπάτειρα», Τμήμα Συγχρονισμένης Κολύμβησης της Ομάδας του Ηρακλή και η Ηπειρωτική Εστία Θεσ/νίκης.

Οι πολίτες ενημερώθηκαν από τα μέλη της Κοινωνικής Οργάνωσης «Αγάπη» και των υπόλοιπων εθελοντικών ομάδων για την δράση τους. Παράλληλα τους διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό.

Η ενότητα εθελοντισμού που προβάλλεται σήμερα Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011 έχει αντικείμενο την Υγεία και την Πρόνοια. Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν : Σύλλογος Συνδρόμου DOWN Ελλάδος, Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής, Φίλοι Καρδιοπαθών Β. Ελλάδας, Πανελλήνια Εθελοντική Οργάνωση Αγωγής Υγείας, Φίλοι Παιδιών με Χρόνιες Ρευματοπάθειες, Σύλλογοι Φίλων Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσ/νίκης, Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, Σύλλογος Νεφροπαθών, Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer, ΚΕΝΤΡΟ ΖΩΗΣ, ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ, Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Ρευματοειδή Αρθρίτιδα, ΕΛΕΑΝΑ, Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής, ΦΛΟΓΑ, ΔΡΩ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

Αύριο Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011 θα προβληθεί η ενότητα Παιδιά και Οικογένεια στην οποία δήλωσαν συμμετοχή: ΑΜΥΜΩΝΗ, Σύλλογος Συνδρόμου DOWN Ελλάδος, Σωματείο Μονογονεϊκών Οικογενειών, ΛΑΜΨΗ, Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, Τμήμα Συγχρονισμένης Κολύμβησης της Ομάδας του Ηρακλή, ΘΕΟΦΙΛΟΣ, Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος, UNICEF.

Το περίπτερο της Κοινωνικής Οργάνωσης «Αγάπη» βρίσκεται στον υπαίθριο χώρο της Δ.Ε.Θ. απέναντι από τον Πύργο του ΟΤΕ (τομέας Β15) και λειτουργεί σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης, τα Σαββατοκύριακα από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ και τις καθημερινές από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ.