mpoutaris_dimotiko_simboylio_20110718_01

Απάντηση στο δημοσίευμα του “Πρώτου Θέματος” για το αυθαίρετο στο Διάπορο έδωσε, πριν από λίγο, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.

 

Όπως εξήγησε ο δήμαρχος, ο οικίσκος κτίστηκε σε οικόπεδο που άφησε, κληρονομιά, η εκλιπούσα σύζυγός του στα παιδιά του, στα θεμέλια μισογκρεμισμένου αλιευτικού καταφυγίου, με προτροπή των παιδιών του.

«Είχα πλήρη συνείδηση της αυθαιρεσίας μου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης, ο οποίος δικαιολόγησε την πράξη του λέγοντας πως συνέδεσε αυτόν τον οικίσκο με τη θύμηση της συντρόφου του, με μια απόφαση που είχε «προσωπικό και συναισθηματικό χαρακτήρα».

Όπως είπε, μετά από καταγγελία, επενέβη η πολεοδομία, η οποία παρέπεμψε την υπόθεση στα δικαστήρια. Τότε, η οικογένειά του αποφάσισε την κατεδάφιση του αυθαιρέτου, για να μην μπλέξουν με δικαστήρια και δίκες, για μια συναισθηματική απόφαση.

“Εγώ δεν λέω «ουδείς αναμάρτητος», ούτε, ούτε «αμαρτία εξομολογημένη δεν είναι αμαρτία»”, πρόσθεσε ο κ. Μπουτάρης, Ξεκαθάρισε πως “η παρανομία για μένα δεν είναι αποδεκτή” και διέψευσε πως εκφράστηκε με δηλώσεις του τύπου “και τι έγινε”. Όπως υπογράμμισε, τέτοιες εκφράσεις δεν συνάδουν με το ήθος του.