BOYTARIS TEE 240910 08

Δε θα καταθέσουν, εφέτος, κοινό υπόμνημα αιτημάτων, στον πρωθυπουργό, οι φορείς της Θεσσαλονίκης. «Φεύγουμε από τη λογική, να μαζευόμαστε φορείς, να κάνουμε ένα κείμενο και να…

το δίνουμε στον πρωθυπουργό. Αποφασίσαμε τη δημιουργία ενός συντονιστικού οργάνου που θα παίρνει αποφάσεις για σημαντικά θέματα της πόλης», δήλωσε ο κ. Μπουτάρης.

Έτσι αποφασίστηκε να συσταθεί ένα συντονιστικό όργανο που να ασχολείται με την αναπτυξιακή στρατηγική της Θεσσαλονίκης. Το όργανο αυτό δε θα έχει διεκδικητικό χαρακτήρα και θα θα συνεπικουρείται από τεχνική γραμματεία, που θα στελεχωθεί από τεχνοκράτες. Οι δύο νέες δομές θα έχουν ως έργο τους να υποστηρίζουν τον συντονισμό των παραγωγικών φορέων και του δήμου Θεσσαλονίκης σε θέματα επιχειρηματικότητας και γενικότερης οικονομικής ανάπτυξης.

Την απόφαση αυτή έλαβαν οι εκπρόσωποι δεκαεννέα παραγωγικών φορέων της πόλης, στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το πρωί στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, παρουσία του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ, του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Οικονομικού Επιμελητηρίου (Περ. Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας), του Εμπορικού- Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, του Τεχνικού Επιμελητηρίου (Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας), του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου (Περ. Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας), του Συνδέσμου Βιομηχανιών Β.Ε., του Συνδέσμου Εξαγωγέων Β. Ε., της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Εμπόρων Θεσσαλονίκης, της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, των Ελληνικών Εκθέσεων HELEXPO, και του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ).