1260212Ρήμαξαν την ασφαλιστική εταιρία για την οποία εργάζονταν! Δήλωναν ανύπαρκτα τροχαία, για να εισπράττουν τα χρήματα για τις υποτιθέμενες ζημιές οχημάτων, που ήταν ασφαλισμένα!

Η αστυνομία συνέλαβε πέντε υπαλλήλους του Τομέα Ζημιών και Αναλήψεων του Υποκαταστήματος Θεσσαλονίκης της Εθνικής Ασφαλιστικής, δύο συμβεβλημένους πραγματογνώμονες, δύο ασφαλιστικούς πράκτορες, καθώς και έναν ιδιοκτήτη συνεργείου αποκατάστασης ζημιών οχημάτων και πώλησης ανταλλακτικών με δύο συγγενικά του πρόσωπα. Σύνολο, 11 άτομα!

Πραγματοποιήθηκαν 24 έρευνες σε σπίτια, επιχειρήσεις, γραφεία, καταστήματα, συνεργεία επισκευής οχημάτων, εξοχικές κατοικίες, παρουσία δέκα Εισαγγελικών Λειτουργών.

Τι διαπίστωσε η αστυνομία; Ότι, τουλάχιστον από το 2008, το κύκλωμα κορόιδευε την εταιρία. Δήλωνε ανύπαρκτα ατυχήματα και εισέπραξε, συνολικά, για –τουλάχιστον- 182 ενδεικτικές υποθέσεις – φακέλους που εξετάσθηκαν(σ.σ. η έρευνα συνεχίζεται), αποζημιώσεις συνολικού ύψους 1.172.136 ευρώ, που προέκυψαν από εικονικές ή ανύπαρκτες ζημιές οχημάτων από τροχαία ατυχήματα, κακόβουλες ενέργειες τρίτων, βλάβες από φυσικές καταστροφές, θραύσεις κρυστάλλων κλπ.

Όταν είχαν να κάνουν με πραγματικό ατύχημα, απλά φούσκωναν, σε διπλές αποδείξεις, τις αποζημιώσεις και εισέπρατταν τη διαφορά.

Οι 11 συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και παραπέμφθηκαν σε Τακτικό Ανακριτή για να απολογηθούν. Κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απάτη σε συνδυασμό με τις διατάξεις για τους καταχραστές του δημοσίου, πλαστογραφία, καθώς και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Τα αδικήματα είναι κακουργήματα και δεν αποκλείεται, μετά τις απολογίες τους (πήραν σήμερα 48ωρη προθεσμία) δεν αποκλείεται να προφυλακιστούν.