anthimos_04Δεν… κρατιέται με τίποτα ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, όταν θέλει να πει κάτι. Έτσι και σήμερα, στα εγκαίνια της ΔΕΘ, ο παναγιότατος Άνθιμος, είχε δεν είχε, το ΄στειλε το μήνυμα.

 

Κατά τη διάρκεια του αγιασμού ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος ανέγνωσε μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και στη συνέχεια μνημόνευσε «για πρώτη φορά και συνειδητά» την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία, υπογραμμίζοντας την ανάγκη μεταξύ άλλων για «ενότητα, συναντίληψη, αγάπη, τιμή, σεβασμό και πνεύμα θυσίας για την πατρίδα, εμμονή και συνέπεια στην πνευματική παράδοση της χώρας, την ορθοδοξία».

«Να κρατήσουμε έντονη την επιθυμία, αυτός ο θεσμός να είναι διαρκής, όπως τον παραλάβαμε εδώ και τόσα χρόνια, για τη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία και την πατρίδα μας», πρόσθεσε ο μητροπολίτης, αναφερόμενος στη ΔΕΘ και ευχόμενος η φετινή διοργάνωση να επιτύχει τους στόχους της.

Επίσης, πριν τα εγκαίνια, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης είχε άλλη μία συνάντηση με τον δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, αλλά οι αγκαλιές τους, πλέον, δεν αποτελούν είδηση, αφού είναι γνωστό ότι διατηρούν άριστη σχέση. Άλλωστε, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε βρεθεί, πριν μερικές ημέρες, στην Ιερά Μητρόπολη, για να ευχηθεί στον παναγιότατο για την ονομαστική του εορτή.