Boutaris_ORKOMOSIA_DIMARHOS_20101223_04

Με συνολικά 28 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το θέμα των δικηγόρων που προσλήφθηκαν για την …

υπόθεση της υπεξαίρεσης. Ο δήμος Θεσσαλονίκης στηρίχθηκε, γι αυτό το θέμα, σε εξωτερικούς συνεργάτες.

Ενδιαφέρον είναι και το θέμα της νέας χωροθέτησης χώρου για τραπέζια και καθίσματα των καφέ της Πλατείας Αριστοτέλους.

Θα συζητηθούν επίσης θέματα που αφορούν σε συγχωνεύσεις υπηρεσιών του Δήμου(συγχώνευση των επτά Κ.Α.Π.Η. σε ένα νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, των τριών νομικών προσώπων Δημοσίου Δικαίου του τομέα αρμοδιοτήτων Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης σε ένα νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου και των τριών Κοινωφελών Επιχειρήσεων σε μία Κοινωφελή Επιχείρηση του Νέου Δήμου Θεσσαλονίκης).

Από τον κατάλογο των ημερήσιων θεμάτων προκύπτει ότι ο δήμος θα προμηθευτεί… τούρμπο τρίκυκλα για την καθαριότητα: Το δημοτικό συμβούλιο καλείται να εγκρίνει την προμήθειας δυο τρικύκλων απορριμματοφόρων συνολικής δαπάνης 49.200,00 €! Την ίδια στιγμή, για την επιχορήγηση στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του «ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ», θα εγκριθούν 25.000 ευρώ.

Τέλος, όπως προκύπτει και από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, η αντιδημαρχία Νεότητας του Δήμου σκοπεύει να οργανώσει ανοικτής Σκακιστική Γιορτή με τίτλο «Βλέπω, Μαθαίνω, Παίζω», για την οποία το σώμα καλείται να εγκρίνει κονδύλιο ύψους 4.000 ευρώ.