boutaris_papandreou_994436570“Μια απ’ τα ίδια ο Παπανδρέου” και… “προεκλογικός” ο Αντώνης Σαμαράς. Αυτή είναι η άποψη του Γιάννη Μπουτάρη, για τις παρουσίες του πρωθυπουργού και του Αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην 76η ΔΕΘ, όπως την εξέφρασε απόψε, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

 

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο οποίος, ως γνωστόν, στηρίχθηκε προεκλογικά από το ΠΑΣΟΚ, κατέθεσε, στο δημοτικό συμβούλιο, ψήφισμα στο οποίο τα νέα οικονομικά μέτρα χαρακτηρίζονται επαχθή και κοινωνικά άδικα.

Μάλιστα, ζήτησε η Θεσσαλονίκη να μη γίνεται πεδίο αντιπαράθεσης κατά τη βραδιά των εγκαινίων. Τόνισε ότι η πολιτική ηγεσία της χώρας είναι ευπρόσδεκτη στη Θεσσαλονίκη όλες τις ημέρες του χρόνου, αλλά εξέφρασε την άποψη ότι οι παρεμβάσεις της κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της ΔΕΘ πρέπει να σχετίζονται με τον χαρακτήρα της Έκθεσης και όχι γενικότερα με την οικονομική πολιτική. Κι όπως είπε, σ’ αυτό έχει αποσπάσει και τη σύμφωνη γνώμη του εμπορικού κόσμου της χώρας.

Σε κάποια στιγμή της τοποθέτησής του στράφηκε στον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη” –και βουλευτή της Ν.Δ.- Κ. Γκιουλέκα και του είπε: «Ήρθε ο αρχηγός σας και έκανε προεκλογική ομιλία. Ήρθε ο Παπανδρέου και είπε μια από τα ίδια»!

Μίλησε για τον “γέρο Καραμανλή” που όταν ερχόταν με τους υπουργούς του “όλοι χάιδευαν τα αυτιά της Θεσσαλονίκης” και κατέληξε: “Πάρτε το χαμπάρι! Οι αποφάσεις δεν παίρνονται εδώ, στην πρωτεύουσα παίρνονται”!