xrima_06Τον φρόντιζε ώσπου πέθανε. Κι όταν εκείνος απεβίωσε αφήνοντας μια –αρκετά μεγάλη- περιουσία σε καταθέσεις, την οποία οι συγγενείς δε γνώριζαν, αποφάσισε να “βάλει χέρι” στο κομπόδεμα του παππού!

 

Την 56χρονη δράστιδα, που είχε γνωρίσει τον ηλικιωμένο όταν εκείνος προσέφυγε στο γραφείο της, για να διεκπεραιώσει αυτοκινητιστική υπόθεση, βοήθησε 39χρονη φίλη της. Με πλαστές βεβαιώσεις και εξουσιοδοτήσεις, κατάφεραν να “βάλουν χέρι” στο λογαριασμό του εκλιπόντος (είχε πεθάνει το 2003 και κανείς δεν είχε αναζητήσει τους λογαριασμούς του) και να πραγματοποιήσουν έξι αναλήψεις, από το Δεκέμβριο του 2010, ως τον Ιανουάριο του 2011, με τις οποίες καρπώθηκαν 90.000 ευρώ.

Οι δυο γυναίκες εντοπίστηκαν όταν προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν ανάληψη 85.000 ευρώ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους και στους επαγγελματικούς χώρους, βρέθηκε το τραπεζικό βιβλιάριο του ηλικιωμένου καθώς και πλήθος πλαστών κενών περιεχομένου εξουσιοδοτήσεων, που έφεραν πλαστές σφραγίδες θεώρησης και υπογραφές αρμόδιων υπαλλήλων.

Σε βάρος των δύο γυναικών σχηματίστηκε δικογραφία, για πλαστογραφία, απάτη και της νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα –που είναι κακούργημα.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών.