dimarhio_palio_thessaloniki_01

Ελεύθερος με εγγύηση 5.000 ευρώ αφέθηκε ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών Θεσσαλονίκης, Αναστάσιος Γερογιάννης, ο οποίος κατηγορείται για το σκάνδαλο της Παγίας Προκαταβολής του δήμου Θεσσαλονίκης.

 

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κατά την απολογία του στον β' ειδικό ανακριτή, αρνήθηκε τις κακουργηματικές κατηγορίες που του αποδίδονται, ενώ, μέσω του συνηγόρου του, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στη Δικαιοσύνη και εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα λάμψει η αλήθεια.

Για την ίδια υπόθεση κλήθηκε στον ανακριτή η πρώην διαχειρίστρια της Παγίας Προκαταβολής, η οποία μετά το πέρας της διαδικασίας αφέθηκε ελεύθερη υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής της και της καταβολής εγγύησης 3.000 ευρώ.

Η πρώην διαχειρίστρια της Παγίας Προκαταβολής, η οποία μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα από την προηγούμενη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, απολογούμενη, αρνήθηκε τις κατηγορίες που της προσάπτονται, τονίζοντας ότι εκτελούσε άνωθεν εντολές. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, η κατηγορούμενη δεν γνωστοποίησε τα ονόματα των αιρετών εκπροσώπων.