σχολή_τυφλών_διαμαρτυρία_01Η εργασιακή εφεδρεία απειλεί με λουκέτο τη Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης. Το ίδρυμα περιλαμβάνεται στη λίστα της εργασιακής εφεδρείας, που γνωστοποιήθηκε πρόσφατα, κάτι που …

ελαχιστοποιεί τις απαιτούμενες, για τη λειτουργία του, θέσει εργασίας.

Από τον περασμένο Μάρτιο, το Ίδρυμα δεν έχει τη μορφή, που είχε, ως Ίδρυμα Τυφλών Βορείου Ελλάδος «Ο Ήλιος», αλλά αποτελεί παράρτημα του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών της Αθήνας. Η  ένταξή του στους 151 φορείς, που καλούνται να ενταχθούν σε εργασιακή εφεδρεία έχει αναστατώσει τόσο τους εργαζομένους σε αυτό, όσο και τους μαθητές.

Το προσωπικό της πρώην Σχολής Τυφλών ανέρχεται σε 50 εργαζομένους, οι οποίοι φροντίζουν 24 τροφίμους και περίπου 50 άτομα (μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές) την εβδομάδα.

Το θέμα έφθασε ως τη Βουλή, με ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Θ. Καράογλου. Όπως υπογραμμίζει, “οι ανάγκες αυτών των ατόμων είναι ιδιαίτερα αυξημένες, συνεπώς,  τα καθήκοντα και οι υπηρεσίες, που προσφέρει το προσωπικό είναι σημαντικά. Ως εκ τούτου, οποιαδήποτε σκέψη ή ακόμη και ενέργεια να υπαχθούν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας οι εργαζόμενοι της Σχολής Τυφλών θα σημάνει και το τέλος της Σχολής, όπου δεν θα αργήσει να μπει λουκέτο”.

Ο κ. Καράογλου ρωτά τον αρμόδιο υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αν προτίθεται η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου να διασφαλίσει την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία της Σχολής Τυφλών Θεσσαλονίκης εξαιρώντας τους εργαζόμενους της από την υπαγωγή τους σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.