PAPAGEORGIOU_NOSOKOMIO_07Παράδειγμα προς μίμηση έφερε το νοσοκομείο “Παπαγεωργίου” της Θεσσαλονίκης, ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Λοβέρδος, όσον αφορά τα διοικητικά του.

Σε ομιλία του στη Βουλή, ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε πως την επόμενη εβδομάδα, θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις διαρθρωτικές αλλαγές στο ΕΣΥ. «Υπάρχει μια ακόμη ομάδα αλλαγών, μηνός Σεπτεμβρίου, γιατί τον Οκτώβριο θα έρθει η μεγάλη αλλαγή που θα αφορά τη διοίκηση του ΕΣΥ. Γιατί δεν είναι δυνατόν να ανεχτούμε να παρέχει το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη, δύο πλήρη γεύματα και πρωινό με 4,10 ευρω κόστος ημερήσιο, και στα άλλα νοσοκομεία ο μέσος όρος να βρίσκεται στα 15 ευρώ. Αυτά θα τα αλλάξουμε, εισάγοντας μεθόδους λειτουργίας από τον ιδιωτικό τομέα, αλλά χωρίς να αλλάξουμε το νομικό καθεστώς…» ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Το… κακό είναι ότι η αποστροφή αυτή των λόγων του κ. Λοβέρδου έγινε κατά την ίδια ομιλία με την οποία επιτέθηκε σους δημοσίους υπαλλήλους, κατηγορώντας τους για γραφειοκρατία και στην Αριστερά, παίρνοντας ως παράδειγμα την ελάχιστη κάλυψη που είχε, από τα κανάλια, ο θάνατος των υπαλλήλων της Μαρφίν και λέγοντας: “Στη μεταπολιτευτική Ελλάδα, αν δεν είσαι Αριστερός, σε θάβουν σε δυο μέρες”! Έτσι, τα όσα καλά λόγια είπε για το “Παπαγεωργίου” ο υπουργός, μάλλον θα περάσουν στα ψιλά των εφημερίδων και του Ίντερνετ.