periptero_8_deth_01Στο περίπτερο 8 της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης μετακομίζει, μετά το τέλος της διοργάνωσης, η ΕΤ3! Την ανακοίνωση έκανε ο υφυπουργός Επικρατείας, Άγγελος Τόλκας, κατά τη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων της ΕΤ3, απόψε το βράδυ.

 

Δεν πρόκειται για μία απόφαση της τελευταίας στιγμής. Η τελική απόφαση ελήφθη πριν 15 ημέρες κι αφού τα στελέχη της ΕΤ3 “όργωσαν” τους χώρους της ΔΕΘ για να βρουν το καλύτερο περίπτερο για να στεγαστούν. Κατέληξαν στο “8”, το οποίο έχει και… ιστορία: Από την ταράτσα του εξέπεμψε, μετά τους σεισμούς της Θεσσαλονίκης, το πρώτο δελτίο ειδήσεων από το “Κλιμάκιο Βόρειας Ελλάδας”, με τον Δημήτρη Χατζηπαρασκευά και τον αείμνηστο Βαγγέλη Παντελίδη! Μάλιστα, για ενίσχυση του κλιμακίου, είχε κληθεί από την Αθήνα ο Τέρενς Κουΐκ (ιστορία η οποία επαναλήφθηκε χρόνια μετά στο ραδιόφωνο του Αντέννα στη Θεσσαλονίκη, όταν την πρωινή εκπομπή άρχισε ο Τέρενς Κουΐκ και τη συνέχισε ο Δημήτρης Χατζηπαρασκευάς, με τον τίτλο “Η Καλή Μέρα Από Τον Αντέννα Φαίνεται”).

Στην ΕΤ3 η είδηση έγινε δεκτή με ιδιαίτερη ικανοποίηση από τους εργαζόμενους οι οποίοι βλέπουν ότι, πρώτα, οι ανακοινώσεις Μόσιαλου για αξιοποίηση του τρίτου κρατικού καναλιού έχουν βάση και είναι ειλικρινείς, αλλά και, έπειτα, ότι θα σταματήσουν, επιτέλους, να στοιβάζονται στα kiwo, τα γνωστά κοντέινερς, που μεσολαβούν μεταξύ του κτιρίου της Λ. Στρατού και του στούντιο.

Δεν ξέρουμε κατά πόσον πήρε με… καλό αυτί την είδηση ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, που το έμαθε, το πρωί, από τον υπουργό Επικρατείας, Ηλία Μόσιαλο, ο οποίος ήταν καλεσμένος στη ζωντανή εκπομπή του TV100. Κι αυτό επειδή η προοπτική της δημιουργίας μητροπολιτικού πάρκου στο χώρο της ΔΕΘ (εάν και εφόσον… μετακομίσει) φαίνεται να απομακρύνεται ακόμη περισσότερο.