Ντέρμπι; Ποιο ντέρμπι; Ο ΠΑΟΚ έκανε περίπατο στην Τούμπα και, σε ρυθμό προπόνησης, κέρδισε 3-0 από το… ημίχρονο. Και μόνον επειδή ο Μπόλονι έδωσε εντολή για φερ πλέι, ο δείκτης του σκορ σταμάτησε εκεί.

 

Ο ΠΑΟΚ ήταν χάρμα ειδέσθαι. Καταπληκτικοί συνδυασμοί, παίκτες με φαντασία και πάθος, οπαδοί να τους πιεις στο ποτήρι… Οι πλάγιοι αμυντικοί έβγαιναν στην επίθεση όποτε ήθελαν, περνούσαν όποιους ήθελαν, σέντραραν υπέροχα και οι επιθετικοί πλάσαραν υποδειγματικά.

Η ΑΕΚ… Ποια ΑΕΚ; Ομαδούλα της γειτονιάς, που δεν είχε αρχή, μέση και τέλος. Ασύνδετες γραμμές, παίκτες χωρίς πάθος (μόνον ο Λυμπερόπουλος προσπαθούσε), αμυντικοί άτεχνοι και λίγοι, ακόμη και για το ελληνικό πρωτάθλημα. Καλύτερος ο… μπαρμπα-Δέλλας, ο οποίος, λόγω ύψους, σταματούσε τον Αθανασιάδη, όταν η μπάλα ήταν ψηλά.

Στο δεύτερο μέρος ο Μπόλονι βρήκε την ευκαιρία για να δοκιμάσει σχήματα, να τεστάρει την κατάσταση παικτών (ο Σπαντάτσιο μπήκε γι αυτόν το σκοπό) και να δει τι έχει στα χέρια του ενόψει των δυο δύσκολων παιχνιδιών, τόσο για το Europa League, όσο και για το πρωτάθλημα, με τον Ολυμπιακό.

Ακόμη και σε αυτό το χρονικό διάστημα, που ο ΠΑΟΚ έδωσε χώρους και δοκίμαζε αμυντικά σχήματα, οι γηπεδούχοι δεν κινδύνεψαν ούτε σε μία φάση…

Τα γκολ

 

Η ταυτότητα του αγώνα

  • Γήπεδο: Τούμπας
  • Διαιτητής/Βοηθοί: Κάκος (Κέρκυρας)/ Ακρίβος (Αθηνών), Τάτσης (Ηπείρου)
  • 4ος Διαιτητής/Παρατηρητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)/ Γιανναδάκης (Λασηθίου)

Οι συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Μπόλονι): Κρέσιτς, Έτο, Λίνο, Κοντρέρας, Μαλεζάς, Αρίας, Γκαρσία, Φωτάκης (65' Σπαντάσιο), Βιεϊρίνια (84' Σνάουτσνερ), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης (77΄Γεωργιάδης).

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Αραμπατζής, Γεωργέας (61' λ. τρ. Χ. Κάρλος), Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Βάργκας, Μάκος, Κάλα (46' Μπελέκ), Λεονάρντο, Γκούντγιονσεν, Λυμπερόπουλος (46' Γκερέιρο).

  • Κίτρινες κάρτες: Κρέσιτς (21', ΠΑΟΚ), Αρίας (60', ΠΑΟΚ), Αθανασιάδης (75', ΠΑΟΚ)-Καράμπελας (17', ΑΕΚ), Βάργκας (26', ΑΕΚ), Δέλλας (37', ΑΕΚ), Καλά (44', ΑΕΚ), Μάκος (88', ΑΕΚ)
  • Σκόρερ: Βιεϊρίνια (16', ΠΑΟΚ), Αθανασιάδης (37', ΠΑΟΚ), Σαλπιγγίδης (45+1', ΑΕΚ)