deth_pyrgos_ote_1Τη δυναμική του παρουσία στο οικονομικό γίγνεσθαι της χώρας επιχειρεί να καταδείξει ο βιοτεχνικός κόσμος της Θεσσαλονίκης συμμετέχοντας στην 76η ΔΕΘ, που θα διαρκέσει από τις 10 έως τις 18 Σεπτεμβρίου.

 

Με μία πολυμελή συμμετοχή το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) θα αποτελέσει το όχημα προκειμένου οι επιχειρήσεις –μέλη του να ενισχύσουν την εξωστρέφεια τους κάνοντας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους ευρύτερα γνωστές. Οι επιχειρήσεις – μέλη του Επιμελητηρίου θα αναπτυχθούν σε ένα χώρο 1.000 τετρ. μ. στο περίπτερο 13, όπου φιλοξενείται το αφιέρωμα «Ελλάδα και Επιχειρηματικότητα». Η εν λόγω συμμετοχή είναι η μεγαλύτερη που διοργανώνεται υπό την ομπρέλα του Επιμελητηρίου και φιλοδοξεί να αποτελέσει το εφαλτήριο για νέες συνεργασίες και συνέργειες, μεσούσης της αρνητικής οικονομικής συγκυρίας.

Μάλιστα το ΒΕΘ θέλοντας να κάνει περισσότερο ελκυστική τη συμμετοχή των μελών του στην Έκθεση και γνωρίζοντας, παράλληλα την αδυναμία αρκετών επιχειρήσεων να χρηματοδοτήσουν τις  δραστηριότητες συμμετοχής τους σε αντίστοιχες διοργανώσεις, προσέφερε επιδότηση 50% .

Οι επιχειρήσεις - μέλη του ΒΕΘ που δήλωσαν παρούσες στο κάλεσμα για συμμετοχή στην 76η ΔΕΘ ανέρχονται σε περίπου 60. Οι συμμετέχοντες δε προέρχονται από μία μεγάλη γκάμα δραστηριοτήτων μεταξύ των οποίων: δομικά υλικά (ένας επαγγελματικός χώρος που έχει πληγεί, ιδιαίτερα, από το πάγωμα της οικοδομικής δραστηριότητας), έπιπλα (ένας τομέας που επίσης μετρά πληγές), ένδυση, αξεσουάρ, νέες τεχνολογίες αλλά και τρόφιμα, ένας από τους κλάδους που αντιστέκονται σθεναρά στην οικονομική κρίση που διανύουμε με μία ισχυρή εξαγωγική παρουσία.

Οι επισκέπτες του περιπτέρου 13 θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τόσο τις επιχειρήσεις - μέλη του ΒΕΘ όσο και να αντλήσουν πληροφορίες για τις δράσεις του Επιμελητηρίου.