«Λίφτινγκ» όχι μόνο σε παιδικές χαρές αλλά και σε κοινόχρηστους χώρους στα έξι δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Θεσσαλονίκης σχεδιάζει η διοίκηση. Στα σχέδια των αρμοδίων είναι η ανάπλαση πέντε …

παιδικών χαρών του δήμου Θεσσαλονίκης, συνολικού προϋπολογισμού 575.000 ευρώ.

Το έργο περιλαμβάνει εργασίες στις παιδικές χαρές της πλατείας Ελευθερίας (πλησίον Αρχαίας Αγοράς), στη συμβολή των οδών Ραιδεστού και Κεραμέως, στη συμβολή των οδών Βενιζέλου – Ιπάτρου (πλησίον Επταπυργίου), στη συμβολή των οδών Καλλιπόλεως και Καισαρείας και μίας στην οδό Ανατ. Θράκης (πλησίον συμβολής με οδό Τραϊανού).

Το θέμα αναμένεται να εγκριθεί σήμερα από το δημοτικό συμβούλιο, το οποίο, επίσης, θα κληθεί να δώσει το «πράσινο φως» και για εργασίες συντήρησης και επισκευής κοινόχρηστων χώρων στις έξι δημοτικές κοινότητες. Πιο αναλυτικά, πρόκειται για μια εργολαβία προϋπολογισμού 300.000 ευρώ για τις Α', Β' και Γ' δημοτικές κοινότητες και για μια άλλη ύψους 320.000 ευρώ που αφορά τις Δ' και Ε' δημοτικές κοινότητες και την Τριανδρία. Οι εργασίες αφορούν την αντικατάσταση κατεστραμμένων ή και την επισκευή ρηγματωμένων πλακών πεζοδρόμων – πεζοδρομίων, πλατειών, ραμπών, αντικατάσταση δαπέδων ασφαλείας και οργάνων στις παιδικές χαρές, αλλά και επισκευή περίφραξης και εξοπλισμού σε υπαίθρια αθλητικά γήπεδα που θα υποδείξει η επιβλέπουσα υπηρεσία.