paidiki_pornografia-thumb-largeΝέο πλήγμα κατά της παιδικής πορνογραφίας επέφεραν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προχωρώντας στη σύλληψη δύο ατόμων, που κατηγορούνται για …

διακίνηση σχετικού υλικού σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα. Παράλληλα δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος άλλων δύο ατόμων στο Βόλο και στη Νάουσα, που αντιμετωπίζουν επίσης την ίδια κατηγορία.

Συγκεκριμένα, έπειτα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντοπίστηκαν χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι και διακινούσαν υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Μεταξύ άλλων διαπιστώθηκε μάλιστα ότι Έλληνας χρήστης με ψευδώνυμο διατηρούσε προφίλ σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, όπου είχε αναρτήσει πλήθος φωτογραφιών με ημίγυμνα και γυμνά ανήλικα παιδιά, ηλικίας ακόμα και κάτω των 4 ετών.

Άμεσα ζητήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του χρήστη από τη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ μετά από ανάλυσή τους προέκυψε η ταυτότητα του χρήστη.

Κλιμάκια αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετέβησαν στις οικίες των δραστών και διενήργησαν έρευνες παρουσία Δικαστικών Λειτουργών, στις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εννέα εσωτερικοί σκληροί δίσκοι και δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, που περιείχαν περισσότερα από 55.000 ψηφιακά αρχεία (εικόνες και βίντεο) με σκληρότατο υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν υποβλήθηκαν στις κατά τόπους Εισαγγελίες.


από Δελτίο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.