manoualia_01Απίστευτο κι όμως πραγματικό! Μια βόλτα στα κοιμητήρια μπορεί να πείσει τον καθένα. Κι αν στα κοιμητήρια της Θεσσαλονίκης υπάρχει φύλακας, στα νεκροταφεία των χωριών, τόσο στο νομό Θεσσαλονίκης, όσο και σε ολόκληρη την επικράτεια, το τι γίνεται δεν περιγράφεται!

 

Διαρρήκτες και κλέφτες αρπάζουν ακόμη και τα… καντηλέρια! Χάλκινα καθώς είναι, γίνονται αντικείμενα κλοπής για να καταλήξουν σε επιτήδειους που θα τα λιώσουν για να τα ξαναπουλήσουν.

Στη Θεσσαλονίκη έχουν γίνει καθημερνό φαινόμενο οι διαρρήξεις σε ξωκκλήσια. Οι δράστες δεν κλέβουν μόνον τα παγκάρια, αλλά ακόμη και τα… μανουάλια! Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, έκλεψαν ακόμη και καμπάνες!

Οι ιερείς έχουν επιστρατεύσει τα μεγάλα μέσα. Όπως αποκαλύπτει, σήμερα, σε ρεπορτάζ της, η Καθημερινή της Κυριακής, οι εφημέριοι των Ιερών Ναών έχουν αρχίσει να προσθέτουν στο εξοδολόγιο και… έξοδα για σεκιούριτι! Πολλοί τοποθετούν συναγερμούς, ειδικά μάνταλα στα παράθυρα και… θωρακισμένες πόρτες! Τα ξωκκλήσια των ναών, όμως, παραμένουν αφύλαχτα, αφού σκοπός τους είναι να μπορεί, ένας πιστός, να ανάψει ένα κεράκι στη Χάρη Του αγίου που θέλει, οποιαδήποτε ώρα και στιγμή…